Σκηνικό κατάρρευσης έχει διαμορφωθεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα του Ηρακλείου. Οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εντείνουν τον προβληματισμό των εργαζομένων καθώς η λειτουργία δεκάδων κλινικών ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί και κανείς πλέον δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί το μέλλον της δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Την ίδια στιγμή οι μόνιμες προσλήψεις φαίνεται πως έχουν μπει στο ψυγείο και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για ενίσχυση των δόμων βρίσκονται στον αέρα καθώς το μεγάλο ερώτημα είναι η πηγή των συγκεκριμένων πιστώσεων.

”Σίγουρα τα προβλήματα δεν είναι τωρινά. Τα σοβαρότερα προβλήματα σχετίζονται με την ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό σε πολλές κλινικές των νοσοκομείων του Ηρακλείου. Το πρόβλημα υποστελέχωσης είναι πολύ σοβαρό”, επισημαίνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Γιώργος Κωστάκης.

Η λειτουργία των νοσοκομείων στηρίζεται στο φιλότιμο και στην υπερπροσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών οι οποίοι παρά τις σοβαρές ελλείψεις εξυπηρετούν τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ασθενών. Το κλίμα αβεβαιότητας κυριαρχεί και στις δομές υγείας καθώς η καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας έχει πάει πίσω μία σειρά θεμάτων που αφορούν την λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης.

Εκπρόσωποι εργαζομένων κρατούν στάση αναμονής και ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο υγείας να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει ήδη εξαγγείλει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook