Ο κρατικός αερομεταφορέας της Μάλτας, η Air Malta, σκοπεύει να μειώσει στο μισό το προσωπικό της, απολύοντας ή συνταξιοδοτώντας 511 άτομα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες απώλειες εσόδων της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πίτερ Ντέιβις, δήλωσε στη συνέλευση των εργαζομένων, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ότι η Air Malta θα ξεκινήσει συνομιλίες με τα συνδικάτα με στόχο την εθελούσια αποχώρηση ή συνταξιοδότηση. Με βάση τα μη οριστικά λογιστικά στοιχεία η εταιρεία είχε απώλειες 36 εκατομμυρίων ευρώ κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα πάντα με τον Ντέιβις.

Ο πρόεδρος της Air Malta, Λούις Φαρούτζια, είπε ότι η εταιρεία θα πρέπει να μειώσει τα ετήσια έξοδά της κατά 30 εκατομμύρια ευρώ και να αυξήσει ισόποσα τα έσοδα.

Η εφημερίδα “Times” της Μάλτας ανέφερε ότι η εταιρεία σταμάτησε να χορηγεί δωρεάν εισιτήρια σε υπουργούς, βουλευτές, ακόμη και στα διευθυντικά στελέχη της.

Την περασμένη εβδομάδα η Air Malta απέλυσε 58 άτομα που εργάζονταν σε ένα ξενοδοχείο που της ανήκει.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1973 και διαθέτει 12 αεροσκάφη, κυρίως Airbus A320. Το δίκτυό της καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής.