Τους λίγους αστυνομικούς που βρίσκονται έξω από το Μέγαρο Μαξίμου αιφνιδίασε μια ομάδα νεαρών που αποφάσισε να κάνει διαδήλωση έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού! Και δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό σήμερα. Λίγο νωρίτερα κάτι ανάλογο είχε επιχειρήσει να κάνει και ένας άνδρας. 

Νωρίς το απόγευμα μια ομάδα 15 με 20 νεαρών κατέβηκε την Ηροδότου Αττικού, πέταξε φέιγ βολάν με τα οποία ζητούσαν διαγραφή χρέους και έξοδο από την ΕΕ στον κήπο του Μεγάρου και επιχείρησε να ανοίξει και ένα πανό. Εκείνη τη στιγμή επενέβη η αστυνομία, εμποδίζοντάς τους να το ανοίξουν. 

Αμέσως σήμανε «κόκκινος συναγερμός» και κατέφθασαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και άλλες δυνάμεις της Αστυνομίας που απώθησαν τους νεαρούς λίγο πιο κάτω στο απέναντι πεζοδρόμιο όπου παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει οκτώ προσαγωγές. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, η οποία είχε κάνει και την κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και το ντου στο προαύλιο της Βουλής. 

 

Αυτό, όμως, δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό. Νωρίτερα,  είχε επικρατήσει ξανά ένταση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όταν εμφανίστηκε ένας διαδηλωτής και προσπάθησε να σηκώσει πανό.

Η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να προσπαθούν να απομακρύνουν από το σημείο τον άνδρα. Ωστόσο, ο ίδιος φωνάζοντας προς τους αστυνομικούς έλεγε πως δεν θέλει να φύγει. Αποτέλεσμα ήταν οι αστυνομικοί να τον πάρουν σηκωτό από το πεζοδρόμιο προκειμένου να τον βάλουν στο περιπολικό και να τον απομακρύνουν από το σημείο. 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook