Οι «Αγανακτισμένοι» για 5η συνεχόμενη Κυριακή συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, πιστοί στο ραντεβού τους , ετοιμάζοντας το έδαφος για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Ειδικότερα, οι «Αγανακτισμένοι» με ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες για μαζική κινητοποίηση στις 28 και 29 Ιουνίου.

Επίσης, καλούν σε συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή, την προσεχή Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Αναλυτικότερα, στο εν λόγω ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

«Εδώ κι ένα μήνα, έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Στις 28-29/6, ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων.

Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, οι κάλπικοι ανασχηματισμοί και οι εκβιασμοί κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, δεν μάς ξεγελάνε.

Τώρα πια ξέρουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνια ή χρεοκοπία γιατί τα Μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της κοινωνίας».

Αυτή την ώρα έχει ήδη κλείσει η λεωφόρος Αμαλίας, από την συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων», οι οποίοι έχουν στήσει και κάλπες  για πανελλήνιο δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα, η  μια κάλπη,  έχει πάνω της  κολλημένο ένα γαλαζιο χαρτί. Είναι η κάλπη του  «όχι». Εκεί θα ψηφίσουν όσοι θέλουν να δηλώσουν : «Δεν αναγνωρίζω καμία πράξη του πολιτικού συστήματος (χρέος, δανειακές συμβάσεις, μνημόνιο 1&2). Ζητώ διάλυση της  Βουλής και σύγκλιση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης».

Στη δεύτερη κάλπη θα ψηφίσουν όσοι λένε «ναι». Δηλαδή,  όσοι δηλώνουν ότι  «το πολιτικό σύστημα με εκφράζει».

newsbomb.gr