Το μακρύτερο αεροπλάνο του κόσμου, το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, καθώς και το αεροπλάνο με τον υψηλότερο ρυθμό πωλήσεων στην ιστορία της αεροπορίας, ήταν μερικά από τα εκθέματα στο φετινό Αεροπορικό Σόου του Παρισιού.

Συνολικά 140 αεροσκάφη και 2.100 εκθέτες συμμετείχαν στο γαλλικό σόου, το οποίο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στο αεροδρόμιο του Λε Μπουρζέ, λίγο έξω από τη γαλλική πρωτεύουσα.

Περίπου 138.000 επαγγελματίες της αεροπορικής βιομηχανίας, καθώς και 200.000 ακόμα άτομα, επισκέφθηκαν το Λε Μπουρζέ το διάστημα της έκθεσης, από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου.

\"\"Η Boeing επέδειξε το νέο 747 Intercontinental, μια μακρύτερη έκδοση του γνωστού «σούπερ τζάμπο» με 51 επιπλέον καθίσματα. Είναι το μακρύτερο επιβατικό αεροπλάνο του κόσμου.
Εκτός από το Α380, το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο του κόσμου, η Airbus παρουσίασε το A320neo, το οποίο προσφέρει 15% μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, καθώς και χαμηλότερα επίπεδα θορύβου.

 Στη μεγαλύτερη παραγγελία αεροπλάνων της ιστορίας, η AirAsia υποσχέθηκε να αγοράσει 200 A320neo. Το νέο μοντέλο εξασφάλισε συνολικά 1.029 παραγγελίες, κάτι που σημαίνει ότι είναι το αεροπλάνο με τον υψηλότερο ρυθμό πωλήσεων. Οι πρώτες παραδόσεις προγραμματίζονται για το 2016.

Η Airbus, θυγατρική του ευρωπαϊκού ομίλου EADS, παρουσίασε επίσης το στρατιωτικό μεταγωγικό A400M, που έχει εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για τις οκτώ χώρες που χρηματοδοτούν την ανάπτυξή του -Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο και Τουρκία. Το κόστος έχει ξεπεράσει τα 20 δισ. ευρώ και οι πρώτες παραδόσεις δεν αναμένονται πριν από το 2013.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook