Τρίτη συνεχόμενη μέρα χωρίς δελτίο ειδήσεων στον ΑΝΤ1, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής για το τι πρόκειται να γίνει από τη Δευτέρα. 

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις, με διαδοχικές απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρούν στο νέο κύμα απολύσεων που ανακοινώθηκε, αλλά και στο επόμενο που πιθανολογείται.

Οι επόμενες ημέρες, μέχρι τις 10 Αυγούστου, είναι κρίσιμες καθώς αναμένονται και νέες απολύσεις που μπορεί να ξεπερνούν συνολικά τους 50 εργαζόμενους. Το μαζικό κύμα απολύσεων στο κανάλι ενισχύει τα σενάρια που θέλουν τον ΑΝΤ1 να καταθέτει πρόταση για ψυχαγωγικό σταθμό, κάτι που σημαίνει πως δεν θα έχει ανάγκη τόσο μεγάλο αριθμό εργαζομένων, όσους απαιτεί ένας τηλεοπτικός σταθμός που έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. 

Εν τω μεταξύ, αυστηρή προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών να σεβαστούν τη νομιμότητα και τα εργασιακά δικαιώματα απηύθυναν ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή τις απολύσεις στον ΑΝΤ1 και καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων για απειλές για ανάλογες κινήσεις από ιδιοκτήτες άλλων μέσων.

"Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών οφείλουν να γνωρίζουν ότι ανεξαρτήτως τέτοιων ενεργειών, οι προϋποθέσεις της αδειοδότησης και ειδικότερα το καθεστώς των εργοδοτικών υποχρεώσεων που προβλέπει ο νέος νόμος θα εφαρμοστούν στο ακέραιο" δηλώνουν οι δύο Υπουργοί και συνεχίζουν: "Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Εργασίας θα εξασφαλίσουν την τήρηση της νομιμότητας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να μην είναι θύματα εκβιασμών και εκφοβισμών".

Καταλήγοντας, καλούν τους εργοδότες ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών "να σεβαστούν τη νομιμότητα, τα εργασιακά δικαιώματα και την ελευθεροτυπία και να μη χρησιμοποιήσουν το νομοσχέδιο ως πρόσχημα απολύσεων, την περίοδο μάλιστα που έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση για το μείζον αυτό ζήτημα νομιμότητας και δημοκρατίας".

Τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ ζητούν την άμεση ανάκληση των απολύσεων και καλούν την εργοδοσία να εγκαταλείψει τις αντεργατικές πρακτικές της, επισημαίνοντας ότι η καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή σε οποιοδήποτε ΜΜΕ.

Τις απολύσεις και μειώσεις των μισθών στα δύο μέσα ενημέρωσης καταδικάζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Πηγή: zappit.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook