«Βρισκόμαστε ήδη στο « κατώφλι» μιας μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης, με την  Νεάπολη,να είναι έτοιμη να υποδεχτεί δεκάδες κόσμου που συρρέουν από άλλες περιοχές της Κρήτης, για να προσκυνήσουν την εικόνα της  Μεγάλης Παναγίας- ο Ιερός Ναός της οποίας- δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της πόλης!

Όπως  έκανε γνωστό, ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου,  κ.Κωνσταντίνος Κοκκίνης σε εγρήγορση βρίσκονται  τις τελευταίες μέρες τα συνεργεία του Δήμου Αγίου Νικολάου, για να ολοκληρώσουν σειρά παρεμβάσεων που ως στόχο έχουν την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.

Με τη χρήση υδροφόρου οχήματος –όπως έκανε γνωστό- πραγματοποιήθηκε  ο καθαρισμός των δρόμων, στους οποίους υπήρχαν υλικά από τις τελευταίες παρεμβάσεις που έγιναν με αφορμή την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης, ενώ επιχειρήθηκε ο ευπρεπισμός εγκαταλελειμένων καταστημάτων και οικοπέδων . Οργανώθηκε δε-όπως ανέφερε-μια γενικευμένη «επιχείρηση» για τον καθαρισμό τόσο των εισόδων  αλλά και του εσωτερικού αστικού ιστού, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η φυσική ομορφιά των μικρών πλατειών στο εσωτερικό της πόλης,  οι οποίες αξίζει να σημειώσουμε γέμισαν από κόσμο, τις τελευταίες μέρες με αφορμή τις εκδηλώσεις «Φεστιβάλ Πλατείας» που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά με την στήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

Τα συνεργεία του Δήμου, σύμφωναμε τον κ.Κοκκίνη, προχώρησαν επιπλέον στην : εκ νέου σήμανση των διαγραμμίσεων του οδοστρώματος,  στο «φρεσκάρισμα» όλων των στύλων του Δημοτικού φωτισμού, ενώ ασβεστώθηκαν διάφορα σημεία μέσα στην πόλη.

Σημαντικές επίσης παρεμβάσεις έγιναν  στο Δημοτικό Κήπο που αποτελεί το «στολίδι της πόλης» και μια «όαση δροσιάς» για όλους τους επισκέπτες.

Ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου κ.Κωστής Κοκκίνης, επεσήμανε τέλος ότι οι επισκέπτες της Νεάπολης, θα έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν στο εσωτερικό της πόλης να νοιώσουν ότι ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο θαυμάζοντας τα νεοκλασσικά μοναδικής ομορφιάς κτίρια που υπάρχουν, να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας, αλλά και να συμμετέχουν σε μια σειρά αθλητικές και εορταστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται παραμονή και ανήμερα της μεγάλης γιορτής, σε συνεργασία με φορείς και επαγγελματίες της  πόλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook