Με στόχο να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών στη Βουλή και την  ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, δίνουν την Τετάρτη  ραντεβού σε τρία μπλόκα οι Αγανακτισμένοι Θα συγκεντρωθούν, συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί  σε Καλλιμάρμαρο, Ρηγίλλης και την κύρια είσοδο της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας, προκειμένου να αποκλείσουν κάθε δρόμο που οδηγεί στο κοινοβούλιο. 

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα της αστυνομίας, μετά και τα εκτεταμένα επεισόδια της Τρίτης. Έξω από τη Βουλή θα υπάρχουν αρκετές διμοιρίες, προκειμένου να εμποδίσουν όσους προσπαθήσουν να αποκλείσουν τους βουλευτές.

Όπως είναι φυσικό, οι Αρχές Ασφαλείας έχουν θορυβηθεί από τις κινητοποιήσεις των διαδηλωτών, οπότε το κέντρο της Αθήνας αναμένεται να είναι «αστακός».

Το απόγευμα της Τρίτης, χάος επικράτησε στην Αθήνα  με οδομαχίες μεταξύ των "γνωστών - αγνώστων" και της Αστυνομίας στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους. Τα πνεύματα ηρέμησαν προς στιγμήν το απόγευμα,  ενώ αναζωπυρώθηκαν το βράδυ, όπου σημειώθηκαν νέα εκτεταμένα επεισόδια.

 Οι Αγανακτισμένοι, υπό τη συνοδεία κρουστών, φώναζαν συνθήματα κατά της επικείμενης ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου.

Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα για πολύ ώρα θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο. Εκτεταμένες είναι οι ζημιές στα καταστήματα, σε τράπεζες και σε ξενοδοχεία. Κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων, καμένοι κάδοι απορριμμάτων, πέτρες, μάρμαρα και δοκάρια επί των οδών, συμπληρώνουν το τοπίο, ενώ συνθήματα είναι γραμμένα παντού σε τοίχους.

 Από την αστυνομία πραγματοποιήθηκαν 17 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις, ενώ 22 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί. Αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βασ. Σοφίας, τραυματίστηκε στο χέρι από γκαζάκι, ένας ακόμη άνδρας των ΜΑΤ και  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Από την άλλη πλευρά, συνολικά 9 άτομα έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο Σύνταγμα. Πρόκειται για τέσσερα άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, χτυπημένοι στο κεφάλι, μία γυναίκα που παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα", τρία άτομα, με αναπνευστικά προβλήματα που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο "Σωτηρία" και ακόμη ένα άτομο, που λόγω των σοβαρών εγκαυμάτων που είχε υποστεί, αν και αρχικά είχε μεταφερθεί στο "Σωτηρία" διεκομίσθει σε άλλο νοσοκομείο.

Οι τρεις από τους εννέα τραυματίες δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο. Ένα πρόχειρο ιατρείο στήθηκε και στην οδό Όθωνος, ενώ τραυματίες μεταφέρονταν σε νοσοκομεία -και- με τους συρμούς του Μετρό! Στην δε οδό Όθωνος κάηκε βαν κινητής τηλεφωνίας, καθώς και περίπτερο πάνω στο οποίο έπεσε το βαν!

 

PROTO THEMA