Την παραίτησή της από όλα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αλλά και από την ιδιότητα του απλού μέλους, ανακοίνωσε με ένα αιχμηρό κείμενο η Αθηνά Γιανουλάκη, ένα από τα πιο δραστήρια εκλεγμένα μέλη της Γραμματείας και της Νομαρχιακής Επιτροπής  ΣΥΡΙΖΑ νομού Χανίων, με πλούσια συμμετοχή στα κοινά. 

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τις κυβερνητικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και συνοψίζοντας τη δυσαρέσκειά της στη φράση "άλλα ονειρευτήκαμε, για άλλα προσπαθήσαμε" η κ. Γιαννουλάκη εξηγεί τους λόγους της απομάκρυνσής της από τον "μνημονιακό" όπως τον χαρακτηρίζει ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντάς ωστόσο ότι, στην παρούσα συγκυρία, είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός νέου αντιμνημονιακού μετώπου "που θα εκφράσει το μεγάλο ΟΧΙ της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού στο πρόσφατο δημοψήφισμα".

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο παραίτησης της Αθηνάς Γιαννουλάκη

..άλλα ονειρευτήκαμε, για άλλα προσπαθήσαμε…

Εδώ και πολλά   χρόνια  φτιάχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ οραματιστήκαμε και παλέψαμε για μια άλλη  κοινωνία προς όφελος των εργαζόμενων και  για την υπεράσπιση   των αναγκών των  πολλών .

Στις 25 Γενάρη με την ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πιστέψαμε πως παρά τις αντίξοες μνημονιακές συνθήκες ο άλλος δρόμος ήταν εφικτός .

Και όμως, μέσα σε έξι μήνες όλα διαψεύστηκαν και ανατράπηκαν.

Οι σημαντικότερες προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ακυρώθηκαν κάτω από την πίεση και τον εκβιασμό των δανειστών αλλά και εξαιτίας της παντελούς έλλειψης εναλλακτικού σχεδίου με τραγικό αποκορύφωμα την υπογραφή του 3ου μνημονίου.

Βέβαια, η διολίσθηση της πλειοψηφίας της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προς μια σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση, αντίθετη με τις συνεδριακές δεσμεύσεις του κόμματος αλλά και με τις  προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης , είχαν γίνει αντιληπτές   την τελευταία περίοδο. Μέλη, από την πολιτική Γραμματεία έως την βάση του κόμματος ασκούσαν κριτική και διαφωνούσαν.

Η ριζική  όμως μεταστροφή της ηγεσίας του κόμματος, πραγματοποιήθηκε με την συνθηκολόγηση με τους δανειστές και την πλήρη αποδοχή των μνημονιακών επιλογών .

Στην νέα κατάσταση πραγμάτων, έρχεται να προστεθεί και η μη Δημοκρατική λειτουργία του κόμματος με την απαξίωση των συλλογικών οργάνων και την μη υλοποίηση των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής .Κορυφαία πράξη το προαποφασισμένο έκτακτο συνέδριο και η προκήρυξη των πρόωρων  εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Για όλα τούτα λοιπόν, αισθάνομαι υποχρεωμένη ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ  από όλα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αλλά και από την ιδιότητα του απλού  μέλους.

Αισθάνομαι, επίσης, υποχρεωμένη να ζητήσω συγνώμη από τους συναδέλφους ,τους εργαζόμενους και τους  συμπολίτες μας στα Χανιά για αυτά που υποσχεθήκαμε ως ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπραξε η πολιτική και κυβερνητική ηγεσία του.

Και τώρα τι κάνουμε;

Είναι αλήθεια πως χάθηκε μια σημαντική μάχη και τσακίστηκε ο αγώνας  που δίναμε εδώ και πολλά  χρόνια μέσα από τον  ΣΥΡΙΖΑ και με την κοινωνία .

 Παρόλα αυτά όμως η απομάκρυνση  από τον σημερινό μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, πολλών μελών και φίλων, δεν  πρέπει να σημαίνει και  ιδιώτευση. Τώρα είναι  πιο αναγκαίο   από ποτέ  να προσπαθήσουμε για ένα μαζικό πλατύ αριστερό αντιμνημονιακό  ΜΕΤΩΠΟ που θα εκφράσει το μεγάλο ΟΧΙ της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού στο πρόσφατο δημοψήφισμα .

Αυτό το μέτωπο μπορεί να καρποφορήσει ΜΟΝΟ αν πραγματικά συμπεριλαμβάνει ανθρώπους και δυναμικές που θα συνθέσουν έξω και πέρα από τα μέχρι τώρα σχήματα στην κατεύθυνση μιας νέας και συνεπούς  ριζοσπαστικής αριστεράς .


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook