Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της Τ.Ε Πόλης Χανίων του ΚΚΕ, κλιμάκιο, με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη, περιόδευσε στο Αεροδρόμιο Χανίων.

 Στον χώρο, συζητώντας με εργαζόμενους και την διοίκηση ο Μ. Συντυχάκης αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξέλίξεις των ιδιωτικοποιήσεων των περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία εκχωρούνται με απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και με βάση της συμφωνίας που είχαν κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, στην κοινοπραξία της γερμανικής «Fraport» και της «Slentel» (όμιλος Κοπελούζου). 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "την σταθερή θέση του ΚΚΕ απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις εκτίμησαν οι εργαζομένοι και η διοίκηση, το οποίο εγκαιρα τα προηγούμενα χρόνια είχε αναδείξει την πραγματική αιτία που οδηγεί στις ιδιωτικοποιήσεις αλλα και την υποκριτική στάση των υπολοίπων κομμάτων στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Μ.Συντυχάκης στην παρέμβασή του ανέφερε οτι: «η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων των αεροδρομίων είναι στην κατεύθυνση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την απελευθέρωση των αερομεταφορών, που εδώ και χρόνια υλοποιείται και μέσω των μνημονίων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ». 

Κάλεσε τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο αλλά και τον Χανιώτικο λαό, με βάση την εμπειρία τους, να αποτελέσει κριτήριο ψήφου, στις ερχόμενες εκλογές, η στάση των πολιτικών κομμάτων απέναντι στην ΕΕ, επισημαίνοντας οτι η παραμονή της χώρας στην ΕΕ οδηγεί σε μνημόνια, σε μέτρα εις βάρος των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. 

Όπως τόνισε: «Οι ελπίδες που είχε ο λαός στον ΣΥΡΙΖΑ τελειώσαν και ο λαός δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ Νο2 που στήνεται αυτές τις μέρες. Χρειάζεται ο λαός να βγάλει συμπεράσματα, μακριά απο τις αυταπάτες της αστικής διαχείρησης, και ενισχύοντας την δική του πάλη απο τα κάτω, στην δουλειά του, στην γειτονιά του, σε ρήξη με το κεφάλαιο. Εκεί θα βρει στο πλευρό του το ΚΚΕ. Ενισχύοντας το ΚΚΕ τόσο στην καθημερινή πάλη όσο και μέσα στη βουλή. Γιατί δυνατό ΚΚΕ στη βουλή σημαίνει δυνατή λαϊκή παρέμβαση, δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση, ικανή να βάλει εμπόδια στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και να ανοίξει τον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής»".


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook