Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκαν με ποινές κάθειρξης τρία άτομα για τη μεταφορά 3.879 κιλών κοκαΐνης, το καλοκαίρι του 2000.

Ειδικότερα, σε κάθειρξη 18 ετών και χρηματικό πρόστιμο 250.000 ευρώ έχει καταδικαστεί ο Ηλίας Λαιμός, κάτοικος Μιλάνου και ιδιοκτήτης του πλοίου «Suetre I», σε κάθειρξη 7 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ ο πλοιοκτήτης Φίλιππος Μακρής και σε κάθειρξη 7 ετών και πρόστιμο 50.000 ευρώ έχει καταδικαστεί ο επιχειρηματίας Άγγελος Γ. Κανάκης.

Ο Ηλίας Λαιμός βαρύνεται με την κατηγορία της άμεσης συνέργιας σε οργάνωση και της φυσικής αυτουργίας στην εποπτεία της διαμετακόμισης 3.879 κιλών κοκαΐνης από τη Βενεζουέλα στην Ισπανία, ενώ οι Μακρής και Κανάκης βαρύνονται με την κατηγορία της απλής συνέργειας.

Η διαμετακόμιση της κοκαΐνης, τελικά, δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς τα μικρά σκάφη που τη μετέφεραν στον ποταμό Ορινόκο της Βενεζουέλας δεν κατόρθωσαν να προσεγγίσουν το πλοίο «Suetre I», αφού υπήρξε επέμβαση της Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελληνικών διωκτικών υπηρεσιών, το πλοίο «Suetre I», ιδιοκτησίας Ηλία Λαιμού, είχε αγοραστεί με χρήματα των Κολομβιανών μεγαλεμπόρων ναρκωτικών, Λουίς Ναβία και Ιβάν ντε λα Βέγκα. Οι συλληφθέντες είχαν ναυλομεσιτικό γραφείο, που συνεργαζόταν με τους διακινητές της κοκαΐνης.

Οι Αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης των Λαιμού και Μακρή κατά της εφετειακής απόφασης, κρίνοντας ότι έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook