Την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών θα πραγματοποιηθεί το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ όπου θα πραγματοποιηθεί προεκλογική συγκέντρωση στις 21.30 απο τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ ενώ περιλαμβάνει και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Το φετινό φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” θα πραγματοποιηθεί μέσα στην προεκλογική περίοδο, σε μια περίοδο που τα κόμματα που εξαπάτησαν τον λαό μας τόσα χρόνια εμφανίζονται ξανά σαν “σωτήρες” και “λυτρωτές”, προσπαθώντας να εγκλωβίσουν τον λαό και την νεολαία σε κάλπικους εκβιασμούς και διλήμματα, που αφορούν την αστική τάξη και όχι εμάς τους ίδιους.

Σήμερα, υπάρχει πείρα να βγουν ουσιαστικά συμπεράσματα για το ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί του λαού και της νεολαίας. Μπορεί σήμερα να γίνει κατανοητό ότι κοινός τόπος για τα αστικά κόμματα  -παρά τις όποιες διαφορές τους- είναι το γεγονός ότι πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, της ενίσχυσης των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών, της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Γίνεται ξεκάθαρο πλέον ότι εντός των τειχών της ΕΕ, με τα κλειδιά της οικονομίας να ανήκουν στους αστούς, να είναι ατομική ιδιοκτησία, δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση.

Η νεολαία πρέπει να αναρωτηθεί: Θα μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές ή θα γίνουμε πρωταγωνιστές στη δική μας ζωή; Θα τους χαρίσουμε το μέλλον μας ή θα το παλέψουμε; Θα μείνουμε στην άκρη, στην παθητική αποχή ή θα μπούμε σφήνα;

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, δυναμική απάντηση στα ψευτοδιλήμματα και τις αυταπάτες! Για να γίνουμε πρωταγωνιστές στη δική μας ζωή, με το δικό μας σχέδιο μάχης, για το μέλλον που μας αξίζει και δικαιούμαστε. Ο λαός πρέπει να βάλει το πραγματικό κριτήριο: Με το κεφάλαιο, τα μονοπώλια ή με το λαό, τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα;

Με αυτό το κριτήριο να δυναμώσει το ΚΚΕ. Η ενίσχυσή του στις επερχόμενες εκλογές θα συμβάλει στο δυνάμωμα του κινήματος, στην ενίσχυση της προσπάθειας ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, ενίσχυσης της Λαϊκής Συμμαχίας. Για να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή των μνημονίων, να δυναμώσει το ρεύμα που διεκδικεί ανάκτηση των απωλειών και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής, της ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Ώρα έναρξης 19.30
* Συναυλία-Αφιέρωμα στα 90 χρόνια από την γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη
Ερμηνεύουν: Τάσος Ψαλλιδάκης, Βιργινία Ντοκάκη
Πιάνο – Ενορχήστρωση – Διεύθυνση Συναυλίας: Γιώργος Σαλτάρης
* 21.30 Ομιλία από τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ
* Λαϊκό Γλέντι από το συγκρότημα: Εντέχνως Λαϊκοί
Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν μπαρ και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.  

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook