Στο "στόχαστρο" της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει μπεί η δράση παιδόφιλων στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά.

Λίγες ημέρες μετά την σύλληψη ενός 49χρονου Γερμανού στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ιδιαίτερα σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων με φωτογραφίες ακόμη και μωρών, έγινε μια ακόμη σύλληψη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά απο σχετική παραγγελία, αστυνομικοί των Χανίων συνέλαβαν και οδήγησαν στην Αθήνα έναν Έλληνα που διαμένει στα Χανιά, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω του διαδικτύου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την νέα αυτή υπόθεση αναμένεται να ανακοινώσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο μεταξύ οι Δικαστικές αρχές αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και περιοριστικούς όρους, ο 49χρονος Γερμανός, που είχε συλληφθεί στο σπίτι στο οποίο διαμένει στα Χανιά την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, μετά απο έφοδο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Να σημειωθεί πως το 2011 ο ίδιος άνθρωπος είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο και πάλι είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση και σχημάτισαν τη δικογραφία σε βάρος του έχουν προβεί και σε αίτημα δημοσιοποίησης των στοιχείων ταυτότητάς του και φωτογραφιών του καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να εμπορεύεται το υλικό παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στον υπολογιστή του.

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

"βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία με σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων πρωτόγνωρο για τα διεθνή δεδομένα (εικόνες και βίντεο), στα οποία απεικονίζονταν ανήλικα παιδιά ηλικίας από επτά μηνών  (7) έως και δέκα (10) ετών.

Τα ανωτέρω ψηφιακά μέσα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση και παράλληλα, ταυτοποίηση τυχόν υλικού κακοποίησης ανηλίκων από περιοχή της Κρήτης."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook