Παρουσίαση των 6 υποψήφιων βουλευτών που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της “Δημοκρατικής Συμπαράταξης”, διεκδικώντας  την ψήφο των Χανιωτών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, πραγματοποιήθηκε  σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Σαμαριά.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο π. Αντιπεριφερειαρχης Περιβαλοντος και Χωροταξιας  Ν.Καλογερής ενώ η συμμετοχη όλων στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποτέλεσε όπως σημειώθηκε “απόφαση καρδιάς και επιλογή ευθύνης”.

“Η μάχη άρχισε και στόχος μας είναι η “Δημοκρατική Συμπαράταξη” να  είναι ο φορέας της τρίτης εντολής, ο εγγυητής και ο θεματοφύλακας για την ασφαλή πορεία της χώρας”, δήλωσε η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων κ. Χρύσα Χαριτάκη, προσθέτοντας ότι “εγγυητής της σταθερότητας παραμένει  το ΠΑΣΟΚ, που πρώτο δειχνει το δρομο της συμπόρευσης, της συνενωσης δυνάμεων αφού με την ΔΗΜΑΡ δημιουργεί την Δημοκρατική Συμπαράταξη και δινουν μαζι αυτην  την δυσκολη μαχη”.

 

Δείτε τους υποψήφιους βουλευτές, ένα σύντομο βιογραφικό τους και δηλώσεις τους για τη συμμετοχή τους στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο της “Δημοκρατικής Συμπαράταξης”

1.ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Γεννήθηκε στα Χανιά το 1957 και σπούδασε τοπογράφος μηχανικός του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Εκτοτε εργάζεται στα Χανια στον τομεα των μελετων δημοσιων και ιδιωτικών έργων.

Παντρεμένος με την Τζινα Παυλακη εχουν μια κορη και ένα γιο.

Την περίοδο  1994-2012 διατέλεσε μέλος της αντιπροσωπίας του ΤΕΕ Δυτ. Κρητης , από  1994 – 2006 μέλος της διοικούσας επιτροπής και από  το 2007-2010 πρόεδρος της αντιπροσωπιας  του ΤΕΕ Δυτ. Κρητης.

Απο το 2011 μεχρι σημερα εκλεγεται  μελος του Περιφερειακου Συμβουλίου Κρητης και είναι αντιπεριφερειαρχης Περιβαλοντος και Χωροταξιας καθως και προεδρος της επιτροπης Περιβαλλοντος και Χωροταξιας της Περιφερειας Κρητης.

 

2. ΠΡΑΣΙΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Γεννήθηκε το 1978 και κατάγεται από την Χρυσαυγη Χανίων.

Απόφοιτος Νομικής του Δημοκρητιου Πανεπιστημιο με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία.

Ασκεί μάχιμη δικηγορία στην Αθήνα και στα Χανια.Εχει διατελέσει νομικος συμβουλος στην εξεταστική  των πραγμάτων επιτροπή της Βουλης για την διερεύνηση της υπόθεσης SIEMENS .Υποψηφιος νομαρχιακος συμβουλος Αθηνων με την Φωφη Γεννηματα το 2006.
Διετελεσε γενικος γραμματεας και συμβουλος από το 2007 εως το 2014 στην Παγκρητια Ενωση.

Γιος του τεως  βουλευτη ΠΑΣΟΚ  Χανίων Γεωργίου Πρασιανακη.

 

3.ΚΑΒΕΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ.

Γεννήθηκε το 1986 και ζει μονιμα με την οικογένεια του στον Ταυρωνιτη του δημου Πλατανιά

Είναι πτυχιουχος της σχολης  ΟΑΕΔ στον κλαδο θερμουδραυλικων και σημερα εργαζεται σαν  ελεύθερος επιχειρηματίας και διδάσκει στην τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ .Ειναι προεδρος του τοπικου συμβουλιου Ταυρωνιτη με τον συνδυασμο του Δημαρχου Γιάννη Μαλανδρακη.

Ειναι ενας νεος ανθρωπος που παλευει για τις αρχες και τις ιδεες του.

 

4. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ 

Γενηνηθηκε το 1956 στο Καστελι του δημου Κισσαμου .Ζουν  μόνιμα στο Καστελι με την συζηγο του , Αλεξανδρακη Βασιλικη  , εκπαιδευτικο φιλολογο  στο λυκειο Κισσαμου  και  εχουν  3 κόρες. 

Συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΤΕ , και σημερα βιοκαλλλιεργητης – αγρότης από τους πλέον προοδευτικούς στο χώρο της βιολογικής γεωργίας.Ενταχτηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1980 και εκτοτε η συνδικαλιστικη του παρουσια υπηρξε συνεχης τοσο στον ΟΤΕ οσο και στα πλαισια της αγροτθικης του απασχολησης.

Είναι γραμματέας στην τοπική οργάνωση ΠΑΣΟΚ Κισσαμου τα τελευταια χρονια , ακουραστος αγωνιστης σε θεματα αυτοδιοικησης και οικολογιας .Υποψηφιος ξανα τον Ιανουαριο το 2015.

 

5.    ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ 

Γεννηθηκε το 1946 στο Ελος Κισσαμου.Ειναι αθλητικος επιστημων ομοτιμος καθηγητης του πανεπιστημιου Πελοποννήσου με μεταπτυχιακες σπουδες στο Leeds της Αγγλίας.

Διδαξε σε σχολεεια των χανιων εγινε γυμνασιαρχης,σχολικος συμβουλος και συμβουλος του παιδαγωγικου ινστιτουτου.

Εχει διατελεσει αντιπροεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων. Μελος του ΠΑΣΟΚ από την εποχη της αυτοοργανωσης και για χρονια μελος της Νομαρχιακης επιτροπης Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Χανιων , ηταν υποψηφιος με το ΠΑΣΟΚ ξανα στις εκλογες του 2012.

 

6. ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΣΠΥΡΟΥ.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1952 ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.

Αποφοιτησε από το  Εθνικο Μετσοβιο πολυτεχνειο και εκτοτε  εργαζεται σαν ιδιωτης αρχιτεκτονας μηχανικος.

Παντρεμενος με την Δεσποινα Δαμιγκου και εχουν ένα γιο τον Σπυρο , μηχανικο ηλεκρονικων υπολογιστων.

Διετελεσε προεδρος του Εθνικου σταδιου Χανίων από 1982-1987 με πετυχυμενες διωργανωσεις σε βαλκανικό και πανελλήνιο επιπεδο.

Μελος της κολυμβητικής ομοσπονδιας Ελλαδος και πρόεδρος αναπτυξης της συγχρονισμένης κολύμβησης επι σειρα ετων. Διετελεσε προεδρος του γυμναστικου συλλογου Ελευθεριος βενιζελος του οποίου είναι επιτιμος προεδρος.

Μελος του ΠΑΣΟΚ από την ιδρυση του εως και σημερα , μελος της Νομαρχιακης επιτροπης ΠΑΣΟΚ Χανιων επι σειρα ετων .

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook