Νέα στοιχεία για την υπόθεση της μικρής Άννυ, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έρχονται στο φως, τέσσερις μήνες μετά την αποκάλυψή της. 

Ο Νικολάι, ο φίλος του πατέρα της 4χρονης, ο οποίος καταζητείται για ανθρωποκτονία από κοινού με τον προφυλακισμένο στην Κέρκυρα συμπατριώτη του και παιδοκτόνο, Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ (Σάββα), στη γραπτή του κατάθεση στην ανακρίτρια, εξιστορεί όσα έζησε στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο 30χρονος Βούλγαρος έμπλεξε στα δίχτυα που ο ίδιος φέρεται να έριξε για να καλύψει πιθανές δικές του ευθύνες. 

Οι αντιφάσεις του Νικολάι

Ο Νικολάι, απαντώντας στο ερωτηματολόγιο που του απέστειλε η 10η τακτική ανακρίτρια στη Βουλγαρία όπου έχει καταφύγει, φέρεται σύμφωνα με την Espresso να υπέπεσε σε αντιφάσεις.

Επιχειρώντας να πείσει πως δεν συμμετείχε με κανέναν τρόπο στο αποτρόπαιο έγκλημα με τον τεμαχισμό της 4χρονης παραμονές του Πάσχα, φέρεται ότι έπεσε στην ίδια του την παγίδα. 

Αντικρούοντας την εκδοχή του 27χρονου Μπακαρτζίεβ (Σάββα) που υποστηρίζει ότι βρήκαν μαζί την Άννυ νεκρή, ο Νικολάι λέει: 

Το πρωί της Πέμπτης, 9 Απριλίου 2015, σηκώθηκα κατά τις 11.00, έκανα καφέ, τον ήπια και πήγα να πλυθώ. Ήθελα να μπω στο δωμάτιο του Στανισλάβ και της Άννυ για να χρησιμοποιήσω το άρωμά του, αλλά η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Μετά από αυτό έφυγα για τη δουλειά. (…) Δεν είδα τον Στανισλάβ, ούτε το παιδί. (…) Δεν κατάλαβα ότι ήταν νεκρό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ερωτηθείς αν πήγε στο σπίτι το βράδυ της ίδιας ημέρας, απαντά:

Πήγα εκεί κατά τις 22.00-22.30, αλλά ο Στανισλάβ δεν μου επέτρεψε να εισέλθω στο διαμέρισμα. Μου είπε ότι ήταν η μητέρα του εκεί και πως δεν επιθυμούσε αυτή να με δει. Μου έφερε το σακάκι και τις αποσκευές μου και μου τα έδωσε στην είσοδο της σκάλας. 

Ωστόσο, σε άλλο σημείο της κατάθεσής του αναφέρει πως επέστρεψε για να δώσει στον 27χρονο τσιγάρα:

Θυμάμαι ότι την Παρασκευή, μεταξύ 24.00 και 1.00 πήγα στον Στανισλάβ. Ήμουν διψασμένος και μπήκα στην κουζίνα. Στον νεροχύτη, στο ηλεκτρικό μάτι πάνω, έβραζε κάτι σε μία κατσαρόλα, ήταν ασυνήθιστο. Τον ρώτησα πού είναι η Άννυ και μου είπε πως ήταν στη μητέρα της. 

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για αποτύπωμά του που βρέθηκε σε μπουκάλι χλωρίνης απάντησε:

Ζούσα σε αυτό το σπίτι, όπου φρόντιζα για την υγιεινή του.

Στην κατάθεσή του ο Νικολάι απαντά για τη σχέση του με την άτυχη μικρούλα:

Κατά την παραμονή μου στο διαμέρισμα είχα τις συνήθεις σχέσεις με το παιδί. Φρόντιζα γι’ αυτό, διότι ο Στανισλάβ μόνιμα έκανε χρήση ναρκωτικών. Τύχαινε να βγει μέχρι το μαγαζί ή για να αγοράσει δόση και με άφηνε μόνο με το παιδί. 

Σε αντιφάσεις υπέπεσε ο Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) όσον αφορά τη συμπεριφορά του Σάββα προς την Άννυ, καθώς προανακριτικά είχε υποστηρίξει πως ο 27χρονος ήταν επιθετικός: 

«Υπήρχαν περίοδοι που συμπεριφερόταν πολύ καλά σε εκείνη. Υπήρχαν και περίοδοι που τη μάλωνε για μικρές αιτίες, ότι δεν τρώει το φαγητό της, ότι δεν του λέει ότι τον αγαπάει, ότι λερώνει τα ρούχα (…). 

Στη συμπληρωματική απολογία του ο προφυλακισμένος παιδοκτόνος Μπακαρτζίεβ (Σάββας) φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι ο 30χρονος συμπατριώτης του γνώριζε τα πάντα γύρω από τον θάνατο της μικρούλας και πως επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός, εκβιάζοντας τους δύο γονείς, προκειμένου να τους αποσπάσει χρήματα. 

Το ίδιο είχε υποστηρίξει σε δηλώσεις της μέσα από τη φυλακή και η μητέρα της Άννυ, η Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα: «Απ’ όσα ξέρω, ο Νικολάι ζητούσε 5.000 ευρώ για να κρατήσει το στόμα του κλειστό» είχε πει χαρακτηριστικά η 25χρονη μητέρα, που απέδιδε έναν σκοτεινό ρόλο στον «περίεργο» Νίκι… 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook