Η εκλογική επιτροπή Λασιθίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τις εκλογές της Κυριακής αναγέρει τα εξής:

“1.Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στα στελέχη μας, στα μέλη μας και σε όλους τους πολίτες του Λασιθίου. Δώσαμε ένα σκληρό αγώνα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με ελάχιστα μέσα στη διάθεσή μας. Πιστεύουμε ότι αυτός ο αγώνας έφερε πολλούς καρπούς και υπόσχεται μια ακόμα πιο δυναμική διεύρυνση του ρόλου μας στην πολιτική ζωή. Στο νομό μας σχεδόν διπλασιάσαμε την ενεργό αποδοχή μας. Σπάσαμε την παγωμάρα και την ύπουλη σιωπή των εκλογών του Ιανουαρίου 2015. 

2.Ευθύνη για τις συνθήκες διεξαγωγής του προεκλογικού μας αγώνα έχουν αποκλειστικά ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, καθώς και μία μερίδα των ηλεκτρονικών και γραπτών μέσων ενημέρωσης. Επέβαλαν στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι αυτόν τον προεκλογικό αγώνα τον μονοπωλούσαν οι δύο μονομάχοι. Έτσι, δεν επιτράπηκε η συζήτηση και η αντιπαράθεση πάνω σε μία σειρά καυτών προβλημάτων και αποκρύφτηκαν σημαντικά ζητήματα για τα οποία οι δύο μονομάχοι δεν θέλησαν να συζητήσουν και να αντιπαρατεθούν. Και δεν ακούστηκαν οι απόψεις ακόμα και ιστορικών κομμάτων και πολιτικών φορέων, που στην παρούσα φάση δεν έχουν και τις καλύτερες δημοσκοπικές επιδόσεις. 

3. Αναμφισβήτητα πρώτο κόμμα ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το Σύνταγμα, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Από την πρώτη στιγμή, όμως, φάνηκαν οι προθέσεις της ηγετικής του ομάδας. Ενώ δηλώνουν «Αριστεροί» επιλέξανε ως εταίρο τους και πάλι τους την ακροδεξιά του Πάνου Καμμένου. Προφανώς για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική. Από τη μία, να χρησιμοποιούν χυδαίες ύβρεις με εναλλασσόμενους ρόλους και, από την άλλη, να αποδέχονται όλους τους όρους των δανειστών. Και τους πιο σκληρούς. Αυτοί οι δύο «αφύσικοι» συνεταίροι έκλεισαν τις τράπεζες, αφαίρεσαν κεφάλαια από τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, τα νοσοκομεία, τους δήμους και τα πανεπιστήμια, αύξησαν την ανεργία, επιφυλάσσουν για τους αγρότες μας μία πρωτόγνωρη φοροκαταιγίδα, καταβύθισαν την οικονομία και μετέτρεψαν την Ελλάδα και, ιδίως, τα νησιά μας σε βρώμικη αποθήκη δυστυχισμένων ψυχών.

4.Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Θα είμαστε παρόντες σε όλους τους αγώνες του λαού του Λασιθίου. Θα στηρίξουμε όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις του. Θα καταγγέλλουμε συνεχώς όλα τα τερατώδη ψέματα με τα οποία παραπλάνησαν μεγάλη μερίδα του Λαού μας. Θα τους θυμίζουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που δεν εφάρμοσαν ποτέ. Θα τους υπενθυμίζουμε τις Προγραμματικές Δηλώσεις τους του Φεβρουαρίου 2015 για την εναλλακτική λύση που δήθεν διέθεταν για την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Θα αναδεικνύουμε συνεχώς το κάλπικο ερώτημα του δημοψηφίσματος, που οργάνωσαν σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και την ακύρωσή τους από τους ίδιους μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες. Πιο βροντώδες «ναι» από το δικό τους ψευδεπίγραφο «όχι» δεν υπάρχει! Υπέγραψαν το τρίτο και πιο σκληρό Μνημόνιο, που ποτέ δεν υπερασπίστηκαν πολιτικά. Και τώρα μας προκαλούν υποσχόμενοι ότι αυτοί είναι οι πιο καλοί διαχειριστές Μνημονίων.  

Ο Ελληνικός Λαός και μνήμη έχει και κρίση.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook