Την ιδια περίοδο που το Αεροδρόμιο «Γ.Δασκαλογιάννης» των Χανίων, είναι σε ραγδαία ανάπτυξη και ταυτόχρονα στον «δρόμο» για την παραχώρησή του στην κοινοπραξία Fraport – Slentel, ο Αερολιμενάρχης Χανίων κ.Σταύρος Καστρινάκης αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης μετά απο την καλύτερη πενταετία για το Αεροδρόμιοι και με ανάμεικτα συναισθήματα.

Όπως είπε  ο ίδιος κατά την σημερινή συγκινητική εκδήλωση αποχαιρετισμού στον αερολιμένα, από την μια είναι χαρούμενος που είδε το αεροδρόμιο να αυξάνει κατακόρυφα και κάθε χρόνο και περισσότερο τον αριθμό των επιβατών, αλλά από την άλλη νοιώθει θλίψη για την παράλληλα απαξίωση του «Δασκαλογιάννη» από το ελληνικό κράτος και με αποκορύφωμα την παραχώρησή του.

“Ο κύκλος κλείνει. Ο χρόνος είναι αμείλικτος και δεν γλιτώνει κανείς. Συμπληρώνοντας 35 χρόνια στο Δημόσιο και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ολοκληρώνεται η πορεία μου στο αεροδρόμιο του τόπου μου που αγάπησα και αγαπώ”, είπε ο κ. Καστρινάκης, ενώ ως τις πλέον σημαντικές στιγμές για την πενταετία που είχε τα ηνία της ΥΠΑ στα Χανιά χαρακτήρισε τις εξής:

Τον επιτυχή επαναπατρισμό 10.000 Κινέζων και άλλων 3.000 Ασιατών που είχαν φύγει λόγων των αναταραχών από την Λιβύη και μέσω Χανίων επέστρεψαν στη χώρα τους.

Την αξιοποίηση του παλιού κτηρίου του αεροσταθμού μετά από 15 χρόνια εγκατάλειψης ώστε να φιλοξενηθούν οι βάσεις της Ryanair και της Aegean και της εταιρείας συντήρησης αεροσκαφών Aerocandia.

Την έναρξη του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου του Νομού που αφορά στην επέκταση του αεροδρομίου. Μια δύσκολη επιχείρηση διότι το έργο γίνεται ταυτόχρονα με την υψηλή κίνηση που υπάρχει στο αεροδρόμιο.

Την αλματώδη αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο. Από 1.650.000 αφίξεις επιβατών το 2010, έφτασαν τα 2,5 εκατ. το 2014 και φέτος θα ξεπεράσουν τα 2,7 εκατ.

Ο κ.Καστρινάκης τόνισε πως ότι έγινε, έγινε χάρη και στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι στον αερολιμένα.

Να σημειωθεί πως η θέση του Αερολιμενάρχη Χανίων θα καλυφθεί, προσωρινά από υπάλληλο της ΥΠΑ, όπως προβέπεται από τον Νόμο, αλλά προς το παρόν είναι άγνωστο το τι θα γίνει εφόσον ολοκληρωθεί η παραχώρηση και αναλάβει την διαχείριση του αεροδρομίου Χανίων η κοινοπραξία Fraport-Slendel, κάτι που σύμφωνα με τα εώς τώρα δεδομένα, αναμένεται να συμβεί εντός του 2016.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook