Τους λόγους για τους οποίους θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ παρουσίασε μιλώντας στο Mega ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημείωσε πως θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στο κόμμα και εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ίδιος έχει το σχέδιο και τη θέληση να τα πραγματοποιήσει. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα, παρ’ ότι -όπως υπογράμμισε- η ΝΔ συγκράτησε δυνάμεις. «Μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα στο μέλλον, αρκεί να προτάξουμε ένα σχέδιο για το πώς θα αλλάξουμε τη ΝΔ».

Απαντώντας στα σχόλια περί σπουδής του να ανακοινώσει τις προθέσεις του, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως από τη στιγμή που ο κ. Μεϊμαράκης άνοιξε τη διαδικασία, δεν βλέπει κανέναν λογο γιατί πρέπει να καθυστερήσει η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων. «Όσο πιο γρήγορα κινηθεί η διαδικασία, τόσο πιο γρήγορα θα γυρίσει σελίδα η ΝΔ και θα ανανεωθεί ουσιαστικά, γιατί από αυτή τη διαδικασία η ΝΔ θα βγει πιο ισχυρή» είπε.

Εκτίμησε ότι θα υπάρξει ένας γόνιμος και ουσιαστικός δημόσιος διάλογος, με όρους ευπρέπειας, τονίζοντας ότι αυτός ο διάλογος «θα είναι βάλσαμο για τη ΝΔ, όποιος κι αν κερδίσει, γιατί θα ειπωθούν αλήθειες που δεν έχουν ειπωθεί εδω και καιρό». Δήλωσε, μάλιστα, έτοιμος να συμμετάσχει σε ένα debate με τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Αναφερόμενος στη διαδικασία εκλογής, επανέλαβε τη διαφωνία του με τη θέση που έχει εκφράσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και τάχθηκε υπέρ της ανοιχτής διαδικασίας που θα ακολουθηθεί, λέγοντας: «Εγώ θέλω οι πολίτες να συμμετέχουν στη διαδικασία, γιατί η ΝΔ δεν θα αλλάξει από πάνω προς τα κάτω».

Ερωτηθείς σχετικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως από τη στιγμή που θα καταθέσει και επισήμως την υποψηφιότητά του, θεωρεί χρέος του και προφανώς θα επισκεφθεί τους τέως προέδρους της ΝΔ για να αναζητήσει τη συμβουλή τους, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μπορέσει να αξιοποιήσει τον χρόνο για να μιλήσει με ανθρώπους που είναι αποστασιοποιημένοι από την πολιτική, που μας έχουν γυρίσει την πλάτη.

Για το «βάρος» του ονόματος

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως προβληματίστηκε πολύ σχετικά με το αν έπρεπε να θέσει υποψηφιότητα λόγω του ονόματός του, προσθέτοντας πως το αποφάσισε τελικά, καθώς πιστεύει ότι μετά από 11 χρόνια πολιτικής διαδρομής έχει πια αποδείξει ότι έχει τα εχέγγυα, για να μπορέσει να διεκδικήσει αυτή την πολύ κρίσιμη θέση.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολίτες που δεν θα με επιλέξουν λόγω ονόματος, πιστεύω όμως ότι υπάρχουν και πολλοί που θα σκεφτούν εάν το όνομα από μόνο του είναι λόγος απόρριψης ενός υποψηφίου a priori» ανέφερε και ζήτησε από τους πολίτες «να δουν τον Κυριάκο πέρα από το όνομα Μητσοτάκης», το οποίο -όπως ανέφερε- για τον ίδιο λειτούργησε στην αρχή ως πλεονέκτημα γιατί τον διευκόλυνε να μπει στην πολιτική, αλλά στην πορεία έγινε μειονέκτημα, καθώς κλήθηκε να αποδείξει πολλά.

Στο σημείο αυτό, τόνισε ότι στόχος του είναι να δώσει «νέες ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους να μπουν στη ΝΔ και να προσφέρουν». «Πρέπει να είμαστε ένα κόμμα ίσων ευκαιριών. Εγώ δεν θέλω ένα κόμμα που να χωρίζεται σε μητσοτακικούς, καραμανλικούς, σαμαρικούς, μεϊμαρακικούς» είπε και πρόσθεσε: «Η διαδρομή μου μέχρι στιγμής ήταν αρκετά συνεπής, για να αποδείξει ότι σε ζητήματα αξιοκρατίας δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου».

Για την Ντόρα Μπακογιάννη

Ερωτηθείς εάν η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη θα στηρίξει την υποψηφιότητά του, παρέπεμψε στην ίδια για να δώσει την απάντηση και αρκέστηκε να πει: «Με την Ντόρα Μπακογιάννη έχουμε πάρα πολύ στενή προσωπική σχέση, δεν συμφωνούμε σε όλα πολιτικά».

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι στο πλαίσιο μιας σημερινής συζήτησης η Ντ. Μπακογιάννη είπε δεν θα είναι υποψήφια και άφησε να εννοηθεί ότι θα στηρίξει τον κ. Μεϊμαράκη, ο Κυριάκος Μησοτάκης απάντησε πως ο ίδιος δεν θα μετατρέψει «τις όποιες οικογενειακές διαφωνίες σε δημόσια αντιπαράθεση», εκφράζοντας την εκτίμηση πως εάν η κ. Μπακογιάννη ερωτηθεί «θα μπορεί να αιτιολογήσει την επιλογή της».

«Εγώ» τόνισε με νόημα «πολιτεύομαι με βάση τα πιστεύω μου, είχα το θάρρος να βγω πρώτος και να πω ότι με ενδιαφέρει αυτή η θέση, δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που το σκέφτονται πάρα πολύ και συμβουλεύονται. Αυτές οι αποφάσεις βγαίνουν από την καρδιά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook