Τελευταία ενημέρωση 15:17

Μια ξαφνική ραγδαία βροχόπτωση προκάλεσε και πάλι προβλήματα στο φαράγγι της Σαμαριάς με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν 57 επισκέπτες οι οποίοι βρίσκονται σε ασφαλείς χώρους μαζί με προσωπικό του εθνικού δρυμού.

Όπως είπε στο Flashnews.gr η προισταμένη της Διεύθυνσης Δασών Χανίων κα Πολύμνια Σλαβάκη, η ενημέρωση που υπήρχε απο την μετεωρολογική υπηρεσία, ήταν πως η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινούσε απο το απόγευμα.

Έτσι είχε αποφασιστεί να επιτραπεί η είσοδος στο φαράγγι μόνο για νωρίς το πρωί και στην συνέχειια θα έκλεινε.

Όμως το ξαφνικό μπουρίνι άλλαξε τον σχεδιασμό, στις 9 το πρωί το φαράγγι έκλεισε ενώ είχαν μπεί μέσα περίπου 350 επισκέπτες. Όσοι ήταν στην αρχική διαδρομή του μονοπατιού επέστρεψαν πίσω στην είσοδο του Ξυλόσκαλου.

Όμως 50 επισκέπτες που είχαν φτάσει στο φυλάκιο του Αγ. Νικολάου και άλλοι επτά στο Βρυσί, έμειναν εκεί , μαζί με φύλακες του φαραγγιού, και μόλις σταμάτησε η βροχή, με την συνοδεία των φυλάκων επέστρεψαν και αυτοί στο Ξυλόσκαλο.

Ο προβληματισμός για την Διεύθυνση Δασών, είναι πως απο το πρωινή ραγδαία βροχόπτωση φούσκωσε και πάλι ο ποταμός που διασχίζει το φαράγγι και αναμένεται να έχουν προκληθεί και πάλι αρκετές ζημιές στο μονοπάτι, όταν μόλις προχθές επισκευάστηκαν οι προηγούμενες ζημιές απο την κακοκαιρία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook