Επί δύο μήνες οι λιμενικές αρχές παρακολουθούσαν το “τσιγαράδικο” που εντοπίστηκε δυτικά των Χανίων να μεταφέρει άγνωστη μέχρι στιγμής ποσότητα λαθραίων τσιγάρων η καταμέτρηση των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι της Σούδας.

Οι πληροφορίες που είχαν φτάσει στις λιμενικές αρχές για το παράνομο φορτίο που μεταφέρει το σκάφος, σημαίας Ουκρανίας, επιβεβαιωθηκαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση των λιμενικών αρχών που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα, τη νύχτα, λιμενικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, που επέβαιναν σε πλωτό σκάφος του Λιμενικού, πραγματοποίησαν ρεσάλτο στο 35 μέτρων σκάφος “Grot – Yug”, ενώ έπλεε ανοιχτά της Χρυσοσκαλίτισσας. Το ρεσάλτο των λιμενικών, υποστηρίχθηκε επιχειρησιακά με ταυτόχρονο αποκλεισμό όλων των ακτών, στην νότια πλευρά.

Το πλοίο, στη συνέχεια οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κισάμου  και εκεί το “υποδέχθηκε” μονάδα ειδικών αποστολών του Λιμενικού, αστυνομικοί της ασφάλειας Χανίων και τελωνειακοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, το πλοίο θα οδηγηθεί στο λιμάνι της Σούδας αργά τη νύχτα και το πρωί θα ξεκινήσει η καταμέτρηση του παράνομου φορτιου. Ήδη έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας και απομένει η σύλληψη του οκταμελούς πληρώματος που θα γίνει στα Χανιά

(φωτο sadentrepese.blogspot.com)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook