Θανάσιμα πυροβόλησε στρατιώτης στην Ιερουσαλήμ έναν Ισραηλινό που θεώρησε «παλαστίνιο τρομοκράτη», σε ένα περιστατικό που προστίθενται σε όσα δείχνουν με τον δραματικότερο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. 

Παράλληλα, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ως ύποπτοι για το λιντσάρισμα του πρόσφυγα από την Ερυθραία που είχε λανθασμένα θεωρηθεί συνεργός στην επίθεση στα λεωφορεία στη Μπεερσεβά.

Oι επιθέσεις Παλαιστινίων με μαχαίρια σε μπλόκα ασφαλείας είναι πλέον σχεδόν καθημερινές: Την Πέμπτη σημειώθηκε νέο επίθεση με μαχαίρι στο Μπεΐτ Σεμεσές (δυτικά της Ιερουσαλήμ) με δράστες δύο Παλαιστινίους που έπεσαν επί τόπου νεκροί από τις δυνάμεις ασφαλείας και θύμα έναν Ισραηλινό που τραυματίστηκε ελαφρά. 

Το περιστατικό με τον νεκρό Ισραηλινό έγινε γνωστό την Πέμπτη. Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφλεντ ανέφερε πως ομάδα στρατιωτών σε σημείο ελέγχου στην Ιερουσαλήμ ζήτησε από ένα Ισραηλινό να τους δείξει την ταυτότητά του, όμως εκείνος αρνήθηκε.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, ο άνδρας προχώρησε σε διαμάχη με τους στρατιώτες και «προσπάθησε να πάρει το όπλο ενός από αυτούς». Οι στρατιώτες τον θεώρησαν τρομοκράτη και ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε θανάσιμα. 

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν επιβεβαίωσε αναφορές στα ισραηλινά ΜΜΕ που ήθελαν τον άνδρα να ζητά από τους στρατιώτες να του επιδείξουν τις ταυτότητές του.

Επίσης, την Πέμπτη οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης τέσσερις άνδρες που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το λιντσάρισμα του πρόσφυγα από την Ερυθραία. Πρόκειται για δύο πολίτες και για δύο φρουρούς φυλακών που βρίσκονταν στο σημείο. 

Αφού μέλος της ασφάλειας στον σταθμό λεωφορείων είχε πυροβολήσει τον πρόσφυγα, οι τέσσερις είχαν πέσει πάνω του αρχίζοντας να τον χτυπούν.  

Δεν είναι γνωστό αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες. Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε πως η νεκροψία έδειξε πως ο πρόσφυγας εξέπνευσε εξαιτίας του πυροβολισμού και όχι των τραυμάτων από τον ξυλοδαρμό που ακολούθησε.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook