Την τελευταία στιγμή διέφυγε της σύλληψης ο επικεφαλής της μεγαλύτερης παραστρατιωτικής οργάνωσης της Κολομβίας, επισήμανε σε χθεσινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος της χώρας, Χουάν Μανουέλ Σάντος. Ο Αλφόνσο Κάνο, που από το 2008 είναι ο ηγέτης της οργάνωσης «Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας» (FARC), εγκατέλειψε το κρησφύγετό του, 12 ώρες πριν από την επιχείρηση του στρατού την Πέμπτη στην μεθόριο μεταξύ των νοτιοδυτικών περιφερειών Ουίλα και Κάουκα.

«Επιβεβαιώσαμε ότι την προηγούμενη νύχτα ο Αλφόνσο Κάνο κοιμήθηκε στο στρατόπεδο αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας, αμέσως μετά την επιστροφή του από επιτόπια επιθεώρηση στην ορεινή περιοχή.

«Ο Στρατός βομβάρδισε το στρατόπεδο και έστειλε δυνάμεις του να το καταλάβουν και να συλλάβουν τον Κάνο, ο οποίος γλίτωσε τη σύλληψη για τρίτη φορά. Θα συνεχίσουμε να τον καταδιώκουμε, διότι τον έχουμε αναγκάσει να εγκαταλείψει τις περιοχές όπου δρούσε παραδοσιακά», πρόσθεσε.

Ο Κάνο, ή Γκιγιέρμο Λεόν Σάενς, όπως ήταν γνωστός πριν ενταχθεί στις τάξεις της παραστρατιωτικής οργάνωσης, ανέλαβε την ηγεσία το 2008 ύστερα από τον θάνατο του Μανουέλ «Τιροφίχο» Μαρουλάντα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook