Το μείζον ζήτημα της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, που αποτελούν την σύγχρονη μάστιγα των οικονομικών της Ευρωζώνης, έθιξε στην ομιλία του ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 26/10/2015.

«Πρωταθλητές στο αντικοινωνικό αυτό σπορ έχουν αναδειχθεί οι πολυεθνικές επιχειρήσεις» επισήμανε ο Νότης Μαριάς, «οι οποίες μέσα από το σύστημα των ενδο-ομιλικών συναλλαγών καταφέρνουν κάθε χρόνο να αποφύγουν την καταβολή φόρων πολλών δισ. ευρώ».

Αναλύοντας τις σκοτεινές «διαδρομές» της φοροδιαφυγής, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής σημείωσε ότι σύμμαχοι αυτών των πολυεθνικών έχουν αποδειχθεί οι διάφοροι φορολογικοί παράδεισοι ανά τον κόσμο αλλά και ορισμένα κράτη της Ευρωζώνης που επιδίδονται σε ένα φορολογικό dumping και σε αθέμιτες πρακτικές, δίνοντας έτσι ζωτικό χώρο στις διάφορες πολυεθνικές να μην καταβάλλουν φόρους πολλών δισ. ευρώ σε χώρες όπως η Ελλάδα, εκεί όπου οι πολυεθνικές βγάζουν τα υπερκέρδη τους.

Έτσι, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, «το Λουξεμβούργο με τα γνωστά Luxleaks αλλά και η Ολλανδία δίνουν κάλυψη σε Γερμανικές και άλλες πολυεθνικές προκειμένου να φοροαποφύγουν και όλα αυτά τη στιγμή που ο κ. Ντάισελμπλουμ κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα και απαιτεί νέο φορομπηχτικό ρεσάλτο στις τσέπες του φτωχοποιημένου Ελληνικού λαού».

Καταλήγοντας στην τοποθέτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ζήτησε να ληφθούν μέτρα για να παταχθεί η φοροδιαφυγή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και να αρχίσει επιτέλους η διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ, διαδικασία που διαρκώς αναστέλλεται με την ανοχή κυβερνώντων και τρόικας, που συνεχώς επιβάλλουν φορομπηχτικά μέτρα σε βάρος του  Ελληνικού λαού.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook