Στην αντεπίθεση περνά και σήμερα η αντιπολίτευση στο δήμο Γαύδου, καταθέτοντας έγγραφη αναφορά στο Υπουργείο Εσωτερικών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, με την οποία καταγγέλει την απόφαση της δημάρχου κ. Ευαγγελίας Καλλίνικου, να κλείσει επ’αόριστον το δήμο Γαύδου, επικαλούμενη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και ζητώντας από την πολιτεία να πάρει θέση για την επίλυσή τους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Flashnews.gr ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Μανώλης Τσιγουνάκης, η κίνηση της δημάρχου να δώσει εντολή δια τηλεφώνου να  κλείσει ο δήμος δεν είναι νόμιμη ενώ η προσφυγή στις αρμόδιες υπηρεσίες έχει ως στόχο να καταγγείλει ως παράνομη την κίνηση αυτή, προσβλέποντας ακόμα και σε πειθαρχικές διώξεις κατά της δημάρχου.

Το λουκέτο συνδέεται με την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου;

Όπως σημείωσε ο κ. Τσιγουνάκης, τις επόμενες ώρες, η αντιπολίτευση, μετά από επικοινωνία με την γραμματεία του Υπουργείου Εσωτερικών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, θα προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που προβλέπει ο νομος ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί και επέμβαση του Εισαγγελέα.

Μάλιστα, οι δημοτικοί σύμβουλοι συνδέουν την απόφαση της δημάρχου να βάλει λουκέτο στο δήμο, με την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Γαύδου, σημειωνοντας ότι η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Χανίων, ζήτησε τον Οκτώβριο, συμπληρωματικά έγγραφα από το δήμο. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον κ. Τσιγουνάκη, η ανακρίτρια έχει ζητήσει σημαντικά έγγραφα από το 2011 μέχρι τις 31/12 του 2013, διάστημα στο οποίο η κ. Καλλίνικου ήταν αντιδήμαρχος στο δήμο Γαύδου. Το αίτημα ωστόσο της ανακρίτριας δεν απαντήθηκε αν και η προθεσμία όπως υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος του ΔΣ, έληγε στις 27 Οκτωβρίου και το γεγονός αυτός έχει κινήσει υποψίες στην αντιπολίτευση, καθώς όπως καταγγέλει, οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν αποκλειστεί από τα έγγραφα στο πρωτόκολλο του Δήμου.

Το Flashnews.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με την δήμαρχο Γαύδου ωστόσο αυτό δεν ήταν εφικτό μέχρι τη δημοσίευση αυτού του άρθου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η είδηση για το κλείσιμο του δήμου έχει λάβει πανελλαδικές διαστάσεις και σίγουρα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι περαιτέρω εξελίξεις.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook