“Η Κρήτη σύντομα θα αποτελεί “μαύρη τρύπα” στις υποδομές της χώρας” δήλωσε από τα Χανιά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην ανάγκη να υπάρξει ένας αναπτυξιακός σχεδιασμός ειδικά για το νησί που θα προσανατολίζεται σε τρεις άξονες, στον ΒΟΑΚ, το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου και τη σύνδεση του περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού με το περιβάλλον.

Ο κ. Μητσοτάκης που ολοκληρώνει την περιοδεία του στην Κρήτη με τελευταίο σταθμό τα Χανιά, δήλωσε συγκινημένος που η περιοδεία ολοκληρώνεται στον τόπο που βρίσκονται οι ρίζες του, εξέφρασε κάτι παραπάνω από αισιοδοξία για νίκη του στις εκλογές ανάδειξης του αρχηγού της ΝΔ, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος, σε αντίθεση με  κάποιους ανθυποψηφίους του, πιστεύει ότι πρέπει να ψηφίσουν στην εκλογική αυτή διαδικασία και άτομα που δεν είναι οργανωμένα μέλη του κόμματος.

Αναζήτηση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης για ΒΟΑΚ

Στη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ΕΒΕΧ, με φορείς των Χανίων, αναφέρθηκε στο τρίπτυχο του αναπτυξιακού πλάνου που θεωρεί αναγκαίο για την Κρήτη. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον ΒΟΑΚ, λέγοντας πως πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικές προτάσεις χρηματοδότησης όχι μόνο για την αντιμετώπιση της απώλειας ανθρώπινων ζωών στην άσφαλτο αλλά και γιατί με τον υπάρχοντα δρόμο η Κρήτη δεν μπορεί να αναπτύξει πλήρως το τουριστικό της προϊόν.

Απαραίτητο ένα σύγχρονο και επαρκές σε χωρητικότητα αεροδρόμιο Ηρακλείου

Μίλησε επίσης, για το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου που αποτελεί την πρώτη πύλη εισόδου στο νησί και οφείλει να είναι πλέον επαρκής ως υποδομή για να δεχτεί μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.

Κακοποιημένο το περιβάλλον της Κρήτης – Αναξιοποίητο διαμάντι ο όγκος των Λευκών Ορεών που υποβαθμίζεται

Τέλος, τόνισε ότι το περιβάλλον στην Κρήτη είναι κακοποιημένο περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας, ενώ ο όγκος των Λευκών Ορέων ένα αναξιοποίητο διαμάντι που υποβαθμίζεται λόγω άναρχης προσέγγισης στην κτηνοτροφία. Για τον λόγο αυτό και όχι μόνο, χρειάζεται ένας περιφερειακός χωροταξικός σχεδιασμός, που θα σέβεται το περιβάλλον και θα συνδυάζει την ισόρροπη ανάπτυξη με την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής για την προστασία του περιβάλλοντος, ειδικά των βιολογικών καθαρισμών που έχουν καθυστερήσει.

 

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε ομιλία στο ΕΒΕΧ λέγοντας ότι:

«Επιστρέφω στο σπίτι μου, στον τόπο από τον οποίο παίρνω ενέργεια και στον οποίο έρχομαι όταν πρέπει να πάρω δύσκολες και σημαντικές αποφάσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομιλία του, παρευρέθηκε, φροντίζοντας ωστόσο η παρουσία της να είναι διακριτική και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook