Τελευταία ενημέρωση 20:00

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η μαζική και απόλυτα ειρηνική πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία με την οποία κορυφώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο από την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το τελευταίο μεγάλο κομμάτι που πέρασε μπροστά από την πρεσβεία ήταν αυτό του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ ενώ την ίδια ώρα τα υπόλοιπα μπλοκ διαλύονταν χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο, στο ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας και στο μετρό στους Αμπελόκηπους.

Μοναδική παραφωνία (αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοια) ήταν μια μικρή ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων στον ΜΑΤ, χαμηλά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας στο ύψος των δικαστηρίων.

Σταδιακά έχουν αρχίσει να ανοίγουν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας ενώ ανοιχτοί πλέον είναι και οι σταθμοί του μετρό που νωρίτερα είχαν κλείσει για λόγους ασφαλείας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που διαδήλωναν για την επέτειο του Πολυτεχνείου αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο, φθάνοντας στην Αμερικανική πρεσβεία. Κόσμος από το πεζοδρόμιο εκτός από γιουχαΐσματα φώναξε «κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη» και «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ». Υπήρξαν διαπληκτισμοί χωρίς να δοθεί μεγαλύτερη συνέχεια.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη πορεία ήταν τα: «Το Πολυτεχνείο ζει», «Ο Τεμπονέρας ζει» και «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή. Ήταν εξέγερση και πάλι λαϊκή» είναι τα κύρια συνθήματα που ακούγονται στη φετινή, 42η πορεία του Πολυτεχνείου. Συγχρόνως, έχουν προστεθεί πολλά συνθήματα κατά ενδεχόμενης ανάμειξης της Ελλάδας σε επίθεση στη Συρία. Χαρακτηριστικό είναι το σύνθημα που ακούγεται από φοιτητές «Φονιάδες των λαών, ιμπεριαλιστές, οι βόμβες σας γεννάνε τους τζιχαντιστές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook