Ολοσχερώς καταστράφηκε απο πυρκαγιά ένα μικρό αντλιοστάσιο στον Βλητέ της Σούδας. Οι πυκνοί καπνοί που έβγαιναν απο το μικρό κτίριο ενός αντλιοστασίου στον Βλητέ, τρομοκράτησαν τους κατοίκους τα σπίτια των οποίων είναι σε απόσταση αναπνοής και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων.

Σε ελάχιστο χρόνο στον τόπο της φωτιάς κατέφθασαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα. Δυστυχώς η πρόσβαση των πυροσβεστών μέσα στον οικίσκο όπου ήταν η φωτιά και τα μηχανήματα ήταν αδύνατη αφού η πόρτα ήταν κλειδωμένη.

  

Έτσι αρχικά έκοψαν με τροχό ένα άνοιγμα στην σιδερόπορτα απ'όπου έρριξαν αφρό.

Στην συνέχεια έκοψαν με τον τροχό και την κλειδαριά και προχώρησαν στην πλήρη κατάσβεση της φωτιάς ενώ στο μεταξύ είχαν καταστραφεί τελείως τα μηχανήματα.

  

Το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο ενισχύει το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής, που είναι σε ύψωμα, με νερό απο το δίκτυο του ΟΑΔΥΚ και για τον λόγο αυτόν είχε και έναν χλωριοτήρα ο οποίος επίσης καταστράφηκε.

Να σημειωθεί πως συχνά οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης σε αντίστοιχα κτίρια τα οποία έχουν κλειδωμένες σιδερόπορτες, με τα κλειδιά και τους υπεύθυνους να είναι άφαντοι και με αποτέλεσμα να καθυστερεί η επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Flashnews.gr