Μετά από ένα δικαστικό αγώνα όπου κράτησε πάνω από 1,5 μήνα ο ΟΦΗ κατάφερε έστω και την ύστατη στιγμή να δικαιωθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ που το άνοιξε το δρόμο για την άνοδο του στη Super League.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο εκδίκασε σήμερα το πρωί τα δύο αιτήματα της ΠΑΕ ΟΦΗ για ακύρωση των αποφάσεων της Super League και της Football League για ισχύ των αδειοδοτήσεων με τα υψηλότερα κριτήρια της UEFA , αλλά και για επανεξέταση του φακέλου της ομάδας από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ υπό τη σωστή σύνθεση της χωρίς την συμμετοχή σε αυτή του κ. Σμαϊλη.

Και στις δύο περιπτώσεις το ανώτατο δικαστικό όργανο της ΕΠΟ δικαίωσε τον ΟΦΗ καθώς αποφασίστηκε να διεξαχθούν τα πλέϊ οφ της Football League χωρίς να ισχύσουν τα κριτήρια της UEFA για τις ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτά δίνοντας το δικαίωμα στον ΟΦΗ να πάρει κανονικά μέρος στα πλεϊ οφ.

Παράλληλα το Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ για τον φάκελο αδειοδότησης του ΟΦΗ κρίνεται άκυρη καθώς αναγνωρίζεται ότι κακώς συμμετείχε στη σύνθεση της ο κ. Σμαϊλης.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο σε συνέχεια αυτής της απόφασης διέταξε την επανεξέταση του φακέλου του ΟΦΗ από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ υπό την σωστή σύνθεση της επιτροπής και χωρίς την συμμετοχή του κ. Σμαϊλη σε αυτή.

Μετά από αυτή την πολύ θετική εξέλιξη για τον ΟΦΗ που ανοίγει το δρόμο στην κρητική ομάδα για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα αποφασίστηκε από τη νομική υπηρεσία της ΠΑΕ σε συνεργασία και με το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας να αποσυρθεί η προσφυγή που είχε κάνει στα πολιτικά δικαστήρια η κρητική ομάδα και η οποία ήταν να εκδικαστεί αύριο Πέμπτη.

Αυτό θα γίνει καθώς το αίτημα για επανεξέταση του φακέλου του ΟΦΗ έγινε δεκτό από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο και από την άλλη γιατί ούτως η άλλως το πιο πιθανό είναι να μην χρειαστεί να γίνει τελικά επανεξέταση του φακέλου της ομάδας από την στιγμή που δεν θα ισχύσουν οι αδειοδοτήσεις για τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στα πλέϊ οφ ανόδου.

Το ερωτηματικό που δημιουργείται τώρα και είναι πέρα για πέρα εύλογο είναι το αν θα πραγματοποιηθούν τελικά τα πλέϊ οφ ανόδου και με ποιες ομάδες.

Το όνομα του προέδρου του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη , αλλά και του προπονητή της ομάδας Γιάννη Παπακώστα είναι μέσα στη λίστα των 68 ατόμων που κατηγορούνται για τα στημένα παιχνίδια και αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η ετυμηγορία των αθλητικών δικαστών για αυτή την υπόθεση καθώς οι ομάδες που εμπλέκονται στα στημένα κινδυνεύουν ακόμη και με αφαίρεση βαθμών η υποβιβασμό.

Για να μην γίνουν τα πλεϊ οφ ανόδου στη Β΄ Εθνική θα πρέπει να γίνει τροποποίηση της αρχικής προκήρυξης που προβλέπει την 3η ομάδα που θα ανέβει στη Σούπερ Λίγκα να προκύπτει μέσα από αγώνες πλεϊ οφ που θα δώσουν οι ομάδες που τερμάτισαν από την 3η μέχρι και την 6η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook