Το γεγονός, ότι «δεν παρουσιάζει μείωση η τουριστική κίνηση από την Ουγγαρία προς την Ελλάδα, η οποία παραμένει αμετάβλητα δημοφιλής προορισμός για τους Ούγγρους τουρίστες», κάτι που ισχύει για την Αίγυπτο και την Τυνησία, χώρες δηλαδή στις οποίες υπήρξαν διαδηλώσεις ή ταραχές, επισημαίνει η πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων και Πρακτόρων της Ουγγαρίας, Γκαμπριέλα Μόλναρ, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Μάγκιαρ Χίρλαπ».

Στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας με υπότιτλο «Το ελληνικό κράτος εγγυάται διαμονή και διατροφή για τους τουρίστες εφόσον αποκλεισθούν στη χώρα λόγω ταραχών και διαδηλώσεων», η κ. Μόλναρ αναφέρει ότι οι Ούγγροι τουρίστες επιλέγουν να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στα ελληνικά νησιά και στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως προσθέτει, στα μέρη αυτά οι τουρίστες φθάνουν με ναυλωμένες πτήσεις, αποφεύγοντας τις τυχόν διαδηλώσεις, ενώ λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση, οι τουριστικοί πράκτορες μπορεί να ακυρώσουν προαιρετικά προγράμματα που αφορούν την Αθήνα.

Η ίδια σημειώνει πως οι Ούγγροι τουρίστες παραμένουν πιστοί στους καλοκαιρινούς τους προορισμούς, προσπαθώντας δε να αποταμιεύσουν χρήματα αναγκάζονται είτε να μειώσουν το χρόνο διαμονής τους, είτε να επιλέξουν ξενοδοχείο κατά μία κατηγορία φθηνότερο.

Το δημοσίευμα παραπέμπει σε ιθύνοντες μεγάλου αυστριακού ταξιδιωτικού γραφείου που δραστηριοποιείται και στην Ουγγαρία, σύμφωνα με τους οποίους για φέτος υπάρχουν προσφορές ταξιδιών από την Ουγγαρία για την Ελλάδα, κατά 20-30 % φθηνότερα από άλλες χρονιές.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα επικεντρώνεται στους καλοκαιρινούς μήνες και σε ποσοστό 67%, και ένα μεγάλο μέρος των Ούγγρων τουριστών επισκέπτεται την Ελλάδα οδικά (λεωφορείο, ιδιωτικό αυτοκίνητο) και παραμένει κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, Χαλκιδική, Πιερία, Λάρισα, ενώ δημοφιλέστεροι προορισμοί εκείνων που έρχονται αεροπορικά, είναι η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook