Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες: “Υπερβολικές αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη (περίπου 10%) από τη Δημοτική Αρχή.”

Σε ανακοίνωση που εξέδοσε η δημοτική παράταξη “Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες” αναφέρονται τα εξής:

“Μόνο ένα χρόνο και τρεις  μήνες «άντεξε» η Δημοτική Αρχή στη διατήρηση των πολύ χαμηλών τιμών των  Δημοτικών  τελών που τους παραδώσαμε. Οι πολύ νωπές δεσμεύσεις της περί «κοινωνικής πολιτικής»,  μετατράπηκαν σε ΑΥΞΗΣΕΙΣ των Δημοτικών Τελών. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι άδικη, καθώς και αντίθετη με τις υπάρχουσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και προκαλεί την κοινή λογική.

Είναι απαράδεκτο να αποφασίζονται αυξήσεις στα τέλη των νοικοκυριών και στους επαγγελματίες βιοτέχνες – επαγγελματίες που είναι εγκατεστημένοι στην Βιομηχανική Περιοχή, όταν τα ποσοστά της ανεργίας είναι στα ύψη, οι συντάξεις και οι μισθοί μειώνονται, όταν ο πληθωρισμός βρίσκεται σε αρνητικό επίπεδο (-2%) και όταν πολλές οικογένειες δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές βιοποριστικές τους ανάγκες.

Μετά τη δυναμική αντίδραση της παράταξης μας αλλά και όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είχε αποσυρθεί από την Δημοτική Αρχή στις 16/01/2015,η εισήγηση για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.

Πιστεύαμε, ότι η απόσυρση θα αποτελούσε μια ευκαιρία για να επανεξετάσουν το θέμα και να επαναπροσδιορίσουν την αρχική τους πρόταση. 

Δυστυχώς όμως, η εισήγηση επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να έχει γίνει καμία αλλαγή. Επισημαίνεται, ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον καθορισμό των τελών χωρίς την προηγούμενη έγκριση από  την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, συνιστά θεσμικό ατόπημα, καθ` ότι οι αυξήσεις είχαν συμπεριληφθεί εκ των προτέρων στον προϋπολογισμό του 2016, ο οποίος ψηφίστηκε την ίδια μέρα και δημιουργεί θέμα ηθικό και πολιτικό.

Στη περίοδο της κρίσης, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, κινήθηκε με βάση το τρίπτυχο Σχεδιασμός- Προγραμματισμός – Διεκδίκηση.
Ακολούθησε μια συνεχή διαδικασία εξορθολογισμού στις δαπάνες των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Εφάρμοσε μια σταθερή αναπτυξιακή πολιτική, χωρίς περαιτέρω επιβαρύνσεις στους δημότες, ενισχύοντας τη δίκαιη και ισότιμη κατανομή των τελών καθώς και το συστηματικό έλεγχο για εξεύρεση αδήλωτων επιφανειών, με τη βοήθεια των μέσων που παρέχουν οι σύγχρονες τεχνολογίες.

Αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή την εδραιωμένη πεποίθηση του απλού κόσμου ότι ο Δήμος είναι η πλησιέστερη και η πιο ευαίσθητη προς τον πολίτη αρχή ;

Από τη δημοτική μας παράταξη Ηράκλειο Ανοιχτή Ορίζοντες, τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για να αποσυρθεί η εισήγηση που επέβαλε μεγάλες αυξήσεις των δημοτικών τελών (περίπου 10%), γιατί είχαμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τους  δημότες.

Η έντονη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής και η άρνησή της για την απόσυρση της εισήγησης, ανάγκασε την παράταξή μας να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μη θέλοντας να νομιμοποιήσει και να γίνει συνένοχη σ` αυτήν την εξουθενωτική, δυσβάσταχτη και  ανάλγητη φοροεισπρακτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής.

Είναι χρέος μας απέναντι στους Δημότες που εξακολουθούν να δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ακύρωση της απόφασης που επιβάλει αυξήσεις τελών στα πλατιά λαϊκά στρώματα και στους επαγγελματίες βιοτέχνες της ΒΙ.ΠΕ.

ΥΓ) Το Ηράκλειο, ήταν από τις πόλεις με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη, εξαιτίας της πολιτικής των προηγούμενων αρχών.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook