Με επιτυχία ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Τετάρτης η αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη. Η σιδηροδρομική γραμμή άνοιξε και ήδη άρχισαν τα δρομολόγια. Την ίδια ώρα, οι μετανάστες που είχαν πραγματοποιήσει το μπλόκο στα σύνορα, καθώς δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος στην ΠΓΔΜ, μεταφέρονται στην Αθήνα με λεωφορεία και στη Θεσσαλονίκη με αμαξοστοιχία.

Η αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση των μεταναστών από τη σιδηροδρομική γραμμή, που άρχισε τα ξημερώματα, διενεργήθηκε χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις και προβλήματα. 

Στη διάρκεια της επιχείρησης, η αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές μεταναστών, που αντέδρασαν στην απομάκρυνσή τους, ωστόσο σύντομα αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Παράλληλα, προσήχθησαν δυο δημοσιογράφοι και δυο φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν κοντά στον καταυλισμό των προσφύγων και αφού έγινε εξακρίβωση των στοιχείων τους αφέθηκαν ελεύθεροι και βρίσκονται μαζί με τους συναδέλφους τους σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από το σημείο της επιχείρησης.

Το άνοιγμα της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη επιβεβαιώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Προηγήθηκε επιθεώρηση της γραμμής από υπαλλήλους της εταιρίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, δύο μηχανές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατευθύνονται στα Σκόπια μέσω Ειδομένης για να παραλάβουν εγκλωβισμένα εμπορικά βαγόνια.

Παράλληλα, αμαξοστοιχία θα παραλάβει μετανάστες από την Ειδομένη για να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη. Ο κύριος όγκος των μεταναστών, ωστόσο, μεταφέρεται με λεωφορεία στην Αθήνα.

Ήδη, περίπου 1.200 μετανάστες με 14 λεωφορεία κατευθύνονται στην Αθήνα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γήπεδο του Τae Kwon Do στο Φάληρο. 

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί έως ότου απομακρυνθούν όλοι οι μετανάστες από το σημείο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook