Στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων επιχειρεί να δέσει ένα από τα πλοία του στολίσκου για τη Γάζα και συγκεκριμένα το πλοίο Juliano. Το Juliano έχουν προσεγγίσει πλοία του λιμενικού, ενώ γίνεται προσπάθεια για να δέσει σε σημείο του λιμανιού, παρόλα αυτά όμως  δεν του επιτρέπουν να δέσει.

Αύτη την ώρα στο ενετικό λιμάνι Χανίων βρίσκονται μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης «Ένα Καράβι για την Γάζα», όπου και πραγματοποιούν μια ειρηνική διαμαρτία φωνάζοντας συνθήματα.

Στο καράβι επιβαίνει ένας Σουηδός βουλευτής, ενώ αυτή την ώρα γίνονται διαβουλεύσεις για να επιτρέψουν στο καράβι να δέσει στο λιμάνι.

Σημειώνεται οτι το πλοίο  απέπλευσε αρχικά υπό στενή παρακολούθηση από το Πέραμα με προορισμό το λιμάνι των Κυθήρων απ όπου απέπλευσε το μεσημέρι. Στο πλοίο επιβαίνουν μέλη της ελληνικής, σουηδικής και νορβηγικής αποστολής.

Σε εφαρμογή της απαγόρευσης απόπλου από το αρμόδιο υπουργείο συνολικά 7 καράβια του στόλου παραμένουν εντός της ελληνικής επικράτειας (Κέρκυρα, Κρήτη, Κερατσίνι) χωρίς να μπορούν να αποπλεύσουν για Γάζα, ενώ ακινητοποιημένο μένει στην Τουρκία το ιρλανδικό πλοίο \”saoirse\” λόγω δολιοφθοράς. Μοναδικό πλοίο που έχει καταφέρει να αποπλεύσει προς Γάζα είναι το γαλλικό \”Αξιοπρέπεια\”, το οποίο βρίσκεται σε διεθνή ύδατα με μόλις 8 επιβαίνοντες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook