Την παρακάτω ανακοίνωση συνέταξαν μέλη της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης στον σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις εκλογές για την ανάδειξη προϊσταμένων.
 
“ΑΚΥΡΟ, ΛΕΥΚΟ, ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ
Η εκλογή των προϊσταμένων από ένα περιορισμένο εκλογικό σώμα διευθυντών και από τις/τους παλαιότερες/ους από τις/τους προϊσταμένες/ους των νηπιαγωγείων είναι μια απάτη από την πλευρά της κυβέρνησης και δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την υιοθέτηση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος.

Δίνει μια ψευδαίσθηση συμμετοχής προσπαθώντας να καλύψει  ότι στην ουσία του αποτελεί ένα μέτρο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της συνέχισης των αντιδραστικών μνημονιακών πολιτικών του προηγούμενου διαστήματος, που συνεχίζει η νέα διοίκηση του υπουργείου παιδείας.
Αποτελεί μέτρο νομιμοποίησης των παλιών προϊσταμένων ή τουλάχιστον ενός τμήματος αυτών, καθώς και όλου του κατεστημένου τμήματος της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, που όλο το προηγούμενο διάστημα λειτούργησε ως εντολοδόχος των μνημονίων. Οι κομματικοί εγκάθετοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έκλεισαν σχολεία, συγχώνευσαν τμήματα, λειτούργησαν αυθαίρετα απέναντι σε συναδέλφους, εξεδίωξαν συναδέλφους στήνοντας βιομηχανία ΕΔΕ κλπ διεκδικεί την άφεση των αμαρτιών του, μέσω της ψήφου ενός περιορισμένου αριθμού συναδέλφων, αλλά και από την υιοθέτηση της πολιτικής των μνημονίων από την κυβέρνηση της δεύτερης φοράς αριστερά.

Ο περιορισμός του εκλογικού σώματος σε ένα μικρό τμήμα συναδέλφων έρχεται να εξασφαλίσει αυτή τη διαδικασία. Γιατί άραγε να ψηφίζουν μόνο το 1/3 των παλαιότερων προϊσταμένων νηπιαγωγείων; Αυτό ήταν που ζητούσε το εκπαιδευτικό κίνημα; Γιατί να μην ψηφίζουν όλοι οι συνάδελφοι;

Οι νέοι προϊστάμενοι όποιοι και αν είναι αυτοί θα κληθούν να εφαρμόσουν πολιτικές όπως η λεγόμενη «άλλη» αξιολόγηση, η συνέχιση των περικοπών και η μόνιμη έλλειψη προσωπικού. Δεν χωρούν αυταπάτες ότι  η θέση αυτή μπορεί να λειτουργήσει ως ιμάντας πίεσης από τη βάση προς τα πάνω. Θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο.

Η εκλογή διευθυντών το προηγούμενο καλοκαίρι δεν άλλαξε σε τίποτε το πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν τα σχολεία. Με διαδικασίες όπως η συγκεκριμένη εκλογή προϊσταμένων η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκόψει ένα τμήμα του κλάδου για να το μετατρέψει σε μακρύ χέρι των πολιτικών της.

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να τσιμπήσει και να ταυτιστεί με τέτοιου είδους πρακτικές. Η αποχή από τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι αναγκαία.

Γιαννούλης Στέλιος
Μαλανδράκη Βάσυ
Μαυροφρύδη Στέλλα
Παπαμηνά Μαργαρίτα
Πασχούλας Ντίνος
Ρίζος Σεραφείμ
Τσαλτάμπαση Κατερίνα”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook