Από το γραφείο τύπου της ΝΕ Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε το ακόλουθο σχόλιο αναφορικά με την αυριανή συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης των φορέων του Νομού Χανίων για την ακύρωση της παραχώρησης χρήσης του αεροδρομίου:

Είναι γεγονός ότι ο διεθνής διαγωνισμός για τα αεροδρόμια είχε ολοκληρωθεί ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, επί συγκυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είναι επίσης γεγονός ότι η σημερινή Κυβέρνηση υποχρεώθηκε τον περασμένο Ιούλιο σ’ έναν οδυνηρό συμβιβασμό με τους δανειστές. Ο συνδυασμός αυτών των δύο υπαρκτών και διόλου αμφισβητήσιμων  δεδομένων, δημιούργησαν μια σκληρή πραγματικότητα που δεν επιτρέπει αυταπάτες σε πολιτικό επίπεδο. Η Κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή αγωνίζεται να βγάλει τη χώρα από τη κρίση με την κοινωνία όρθια, έχοντας  δεδομένους  τους εσωτερικούς και διεθνείς συσχετισμούς και θα ήταν αφέλεια να νομίσει κανείς ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει δίχως συμβιβασμούς .

Εντελώς διαφορετικής φύσεως ζήτημα είναι η σε βάθος και με πνεύμα ανεξαρτησίας εκδίκαση της αίτησης που συζητείται στο ΣτΕ την Παρασκευή. Οι λόγοι πάνω στους οποίους στηρίζεται η αίτηση, ιδίως εκείνοι που σχετίζονται με την διεθνή έννομη τάξη, διαφοροποιούν σημαντικά την περίπτωση του αεροδρομίου των Χανίων. Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει Κράτος Δικαίου