Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 8/1, στις 11πμ στο ΙΚΑ, απευθύνει το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: 

Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τη πρόταση της (γιατί περί αυτού πρόκειται) για την κοινωνική ασφάλιση που περιέχει ακριβώς τα αναμενόμενα: Σφαγιασμός παλαιών και νέων συνταξιούχων, νέα μείωση των Επικουρικών επαναπροσδιορισμός όλων των καταβαλλόμενων συντάξεων προεξοφλώντας νέες μειώσεις (στο τέλος θα χάσουμε τον αριθμό των μειώσεων) με τη μέθοδο της μείωσης του ποσοστού αναπλήρωσης, τη κατάργηση και με νόμο της 13ης – 14ης σύνταξης (τελειωτικό θάψιμο), κατάργηση του ΕΚΑΣ σε δυο χρόνια (κι όποιος αντέχει), ενοποίηση των κύριων ταμείων με προοπτική εξίσωσης των συντάξεων προς τα κάτω και ο κατάλογος των αντιλαϊκών – αντισυνταξιουχικών μέτρων δεν έχει τέλος.   

Η κυβέρνηση (της πρώτης φοράς κτλ) συνεχίζει το έργο διατηρώντας όλο το αντιασφαλιστικό νομικό καθεστώς  των προηγούμενων κυβερνήσεων και κάνει ένα βήμα παραπέρα στη προσπάθεια να καταργήσει τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος. Ότι δηλ. με αίμα και θυσίες έχτισε η εργατική τάξη και γενικά οι εργαζόμενοι. 

Η εξέλιξη της επίθεσης στα φτωχά λαϊκά στρώματα επιβεβαιώνεται με κάθε απόφαση τους. Βέβαια κουβέντα για το ποιος φταίει για τη διαχρονική λεηλασία των ταμείων. 

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση μια είναι η επιλογή του κινήματος μας. Αφού μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο πρέπει να του πολεμήσουμε κι εμείς. 

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να βγουν στους δρόμους.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να απαντήσουν στα μέτρα που παίρνουν από τον φτωχοποιημένο λαό για να τα δώσουν στην «αγία οικογένεια» των εφοπλιστών, των πετρελαιάδων, των μεγαλοεργοδότων και όλων αυτών που αποτελούν το μεγάλο κεφάλαιο. 

Κανείς σε αναμονή. Κανείς σε αυταπάτες. Κανείς με ψεύτικες ελπίδες. Όλοι στη παράσταση διαμαρτυρίας 8/1/2016 στις 11π.μ. στο ΙΚΑ .  

Όλοι στους δρόμους. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.