Να επανεξετάσει το θέμα της επένδυσης τής «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» στη Χαλκιδική και να υποστηρίξει την υλοποίηση της συγκεκριμένης επενδυτικής πρωτοβουλίας, καλεί την κυβέρνηση η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με σημερινή ανακοίνωσή της.

Όπως υποστηρίζει, «η ανακοίνωση της άμεσης αναστολής των επενδύσεων της “Ελληνικός Χρυσός ΑΕ”, της μεγαλύτερης ξένης άμεσης επένδυσης στη χώρα, δίνει το πλέον ισχυρό αρνητικό μήνυμα στους σοβαρούς ξένους επενδυτές, τη στιγμή που η ανάγκη υλοποίησης παραγωγικών επενδύσεων είναι επιτακτική».

Αφού υπενθυμίζει τους λόγους που επικαλείται η εταιρεία, προκειμένου να στοιχειοθετήσει την απόφασή της για αναστολή εργασιών στα εργοτάξια, η διοίκηση του ΣΒΒΕ απευθύνει έκκληση στην πολιτεία «ν’ αντιληφθεί την κρισιμότητα του θέματος και να αναλογισθεί αν με καθυστερήσεις και εμπόδια μπορεί να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια στη χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι η «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» ανακοίνωσε ότι, λόγω δυσμενών συνθηκών κατά τη δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα (επικαλείται, π.χ., μη έγκαιρη έκδοση αδειών και εγκρίσεων ρουτίνας), θεωρεί συνετό να μειώσει την επένδυση κεφαλαίων στη χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook