Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας για την οργάνωση των Αρκάδιων Αγώνων του 2016 υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κας Μαίρης Λιονής. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Νικόλαος Συριγωνάκης και οι Αντιδήμαρχοι Ρεθύμνης  κ. Βασίλης Θεοδωράκης και κα Θεοπίστη Μπιρλιράκη.

H οργανωτική επιτροπή των Αρκαδίων με αφορμή τη συμπλήρωση των 150 χρόνων από το ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου και μιας προσπάθειας, που ξεκίνησε από το 2015 για αναβάθμιση των Αρκάδιων Αγώνων συζήτησε το πώς θα μπορέσει να δώσει στους αγώνες την αίγλη που τους αξίζει. Με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις, που θα εορταστούν με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη δέσμευση από την πλευρά της Περιφέρειας ότι θα δοθούν περισσότερα χρήματα για τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις ώστε οι Αρκάδιοι αγώνες να είναι το αθλητικό γεγονός της χρονιάς και ταυτόχρονα να βοηθήσει την προβολή του Ρεθύμνου τουριστικά.

Με αφορμή την επίσκεψη στο Ρέθυμνο του κ. Νικόλαου Συριγωνάκη, εντεταλμένου συμβούλου της Περιφέρειας σε θέματα αθλητισμού, ακολούθησε συνάντηση με  τους γυμναστές της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ανδρέα Κουρμούλη και κα Μαρία Παλάση. Τέλος, στο πλαίσιο των δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης για τη στήριξη του αθλητισμού,  ο κ. Συριγωνάκης πρόσφερε μπάλες για να μοιραστούν στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.