Το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες, το θέμα της κλειστής συνάντησης φορέων που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου στο Επιμελητήριο με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων. 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι, του Δικηγορικού συλλόγου κ. Δασκαλάκης, του τμήματος Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ κ. Στρογγυλός, του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ορφανουδάκη, του φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κατσαράκης, τα μέλη ΔΣ, του Δικηγορικού συλλόγου κ. Πραματευτάκης, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης κ. Βλαμάκη και ο κ. Τσιριντουλάκης και το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλεβιζάκης. Επίσης συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Μαργαρώνης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΧ κ. Παυλάκης και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης κ. Καψανάκης. 

Μεταξύ άλλων όπως επισημάνθηκε, πολλά από αυτά που έχουν διατυπωθεί στο ασφαλιστικό είναι αναληθή και μη εφαρμόσιμα. 

Στην εξόντωση του ελεύθερου επαγγελματία, τον οποίο δεν σέβονται, στο μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων που έρχεται, στα χρήματα των συντάξεων που χάθηκαν και πρέπει να επιστραφούν μερικά από τα θέματα που κυριάρχησαν στην συζήτηση. 

Να ξεκινήσει άμεσα η οικονομία ζήτησαν οι συμμετέχοντες και να συζητήσει η Κυβέρνηση με το σύνολο των ενδιαφερομένων φορέων για το ποιο ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να αντέξει ο τόπος και πως αυτό, μπορεί να στηριχτεί. 

Τα κλεμμένα αποθεματικά των ταμείων πρέπει να γυρίσουν πίσω μέσω της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών, μέσω μόνιμου ποσοστού επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, μέσω ποσοστού χρημάτων που θα προέλθουν από μη φορολογητέα εισοδήματα, άλλες επισημάνσεις των συμμετεχόντων στη σύσκεψη.

Τέλος αυτό που υπογραμμίστηκε απ’ όλους είναι ότι, ο αγώνας θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και πρέπει να είναι ενιαίος και από όλες τις συλλογικότητες του Νομού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook