Η παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, που στηρίχτηκε απο τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει την παραχώρηση των αεροδρομίων αλλά και την συνολική κυβερνητική πολιτική με αιχμές και για τους τοπικούς βουλευτές.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της παράταξης "Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος" και υπο τον τίτλο "Αυτή η πολιτική δεν πρέπει να έχει συνέχεια" αναφέρονται τα εξής:

"Δεν είναι πολλές μέρες που ανακοινώθηκε και επίσημα η παραχώρηση 14 αεροδρομίων της χώρας –μεταξύ αυτών και του αεροδρομίου των Χανίων– στην εταιρεία Fraport, που κατά 51% ανήκει στο γερμανικό κρατίδιο της Έσσης. Με τη σκανδαλώδη αυτή απόφαση χάνεται από το ελληνικό κράτος μια πηγή εσόδων και πηγαίνει κατ’ ευθείαν στα κρατικά ταμεία της Έσσης. Χάριν του υποτιθέμενου «χρέους», για το οποίο παραδίδουμε ως χώρα ό,τι έχουμε, χωρίς να εγγυάται κανείς για το τέλος της κρίσης. Όταν όμως πουλάμε το δημόσιο πλούτο της χώρας, όταν δίνουμε τα εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να σταθούμε στα πόδια μας, πώς θα ανακάμψουμε; Δεν θα μπορούσε να υπάρχει άλλο πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι φέρνουν τα μνημόνια. Υποτέλεια και κατοχή υπέρ των ξένων συμφερόντων. 

Εμείς δεν ανήκουμε σε αυτούς που πιστεύουν πως, αφού οι υπογραφές έχουν πέσει, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. 

Αυτό δεν αφορά μόνο τα αεροδρόμια, αλλά και τη συνολικότερη πολιτική της κυβέρνησης και τη στάση των τοπικών βουλευτών της, που πολλές φορές βρίσκονται σε αντίθεση με τα τοπικά και τα εθνικά συμφέροντα. 

Εμείς, ως Πρωτοβουλία Πολιτών - Πρώτα ο Άνθρωπος, πιστεύαμε πάντα και εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως αυτή η πολιτική δεν πρέπει να έχει συνέχεια και διαβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά τους πολίτες των Χανίων πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σύμφωνα με τη διακήρυξη της ίδρυσής μας, που είναι πιστή στην υπεράσπιση του μέλλοντος του τόπου και αντίθετη με μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και κοινωνικής αναλγησίας."