Η Επισκοπή ηττήθηκε με 1-2 από τον Εθνικό και διατηρήθηκε στην τελευταία θέση του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, έχοντας όμως πολλά παράπονα από το διαιτητικό τρίο.

Η ομάδα του Ρεθύμνου εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Για άλλη μια φορά, γίναμε θιασώτες ενός έργου που έχει παιχθεί πολλάκις, είτε εντός είτε εκτός έδρας με δράστη τη διαιτησία και την Επισκοπή να είναι το θύμα. Εν προκειμένω, στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» με αντίπαλο τον Εθνικό στις 17/1/16, γίναμε και πάλι μάρτυρες μιας απαράδεκτης διαιτησίας (κ.κ. Χαραλαμπάκη, Νικολακάκη, Δασκαλάκη από το Σύνδεσμο Διαιτησίας Ηρακλείου) η οποία έβαλλε κατά μίας ομάδας κι αυτή δεν ήταν άλλη από τη δική μας.

Σαν επίσημη Επισκοπή, έχουμε μια συγκεκριμένη γραμμή, να μην ασχολούμαστε με θέματα που είναι έξω από το σύλλογο και δη αυτά της διαιτησίας. Αυτή όμως είναι η δεύτερη φορά που αναφερόμαστε σε θέματα διαιτησίας καθώς δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο τις «άτυχες» μέρες των διαιτητών.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς, το γεγονός ότι ακυρώνεται ένα γκολ με το οποίο θα προηγούμασταν στο α’ ημίχρονο και λίγο μετά, βρισκόμαστε να κυνηγάμε εμείς το σκορ; Παρ’ όλα αυτά, κατορθώνουμε και ισοφαρίζουμε αλλά δεν φτάνει αυτό… Στο τελευταίο 20λεπτο ακυρώνεται και δεύτερο τέρμα (πάλι οφσάιντ) με το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε το 2-1 και φτάνουμε να δεχόμαστε στο 89’ ένα γκολ  όπου ο παίκτης του Εθνικού (Τερζής) δεν καλύπτεται από τους αμυντικούς μας και φυσικά, χάνουμε το παιγνίδι!

Θεωρούμε ότι θα μπορούσε εύκολα να καταλογίσει ο βοηθός το οφσάιντ.

Η διαιτησία με Κρητικούς διαιτητές μας έχει στερήσει αρκετούς πόντους στο πρωτάθλημα.

Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι μας έχουν καταλογιστεί πέντε (5) πέναλτι εκ των οποίων τα τέσσερα (4) στην έδρα μας! Το δεχθήκαμε! Το πέναλτι είναι μέρος ενός αγώνα.

Πέρυσι είχαμε το πιο ακριβό εξοδολόγιο διαιτησίας στην Football League. Το δεχθήκαμε! Είμαστε, βλέπετε, ομάδα από νησί. Υποβιβαστήκαμε αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να ανεβάσουμε ξανά το σύλλογο.

Αυτό το χρονικό διάστημα επίσης, είμαστε μια ομάδα που έχει 6 βαθμούς στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον Δ’ όμιλο αλλά κάθε εβδομάδα δίνουμε το δικό μας έντιμο αγώνα. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα.

Η Επισκοπή τολμά –ακόμα και τώρα- έχοντας κάνει 10 μεταγραφές. Μάλιστα θα τολμήσει να κάνει όσες χρειαστεί για να διεκδικήσει αυτό που της αναλογεί.

Το ίδιο απαιτούμε και από τη διαιτησία στους αγώνες της ομάδας μας! Να τολμήσει να παίξει ακριβοδίκαια. 

Το επισημαίνουμε για να το γνωρίζουν όλοι. Είναι αδύνατον να δεχθούμε αυτή τη συμπεριφορά. Η όλη αντιμετώπιση που τυγχάνουμε –και το λέμε τώρα που το πρωτάθλημα έχει έναν ολόκληρο γύρο μπροστά- δεν μπορεί παρά να μας βάζει σε περίεργες σκέψεις.

Απαιτούμε σεβασμό ως σύλλογος, ως διοίκηση, ως προπονητικό τιμ και παίκτες και καλούμε κάθε αρμόδιο όργανο της διαιτησίας και της ΕΠΟ να κοιτάξει προς την Κρήτη και την Επισκοπή Ρεθύμνου και να ευαισθητοποιηθεί με την όλη κατάσταση γιατί, δεν πάει άλλο…»

 

Υ.Γ. Το “παρών” έγγραφο θα σταλεί στην ΕΠΟ, στην ΕΠΣ Ηρακλείου, στον ΣΔΠ Ηρακλείου.

 

                                                               Εκ του Δ.Σ.                                               Ο πρόεδρος                                                                                                            

                                                                                                                              Μιχαήλ Νικολιδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook