Πρώτη ενημέρωση 12.15 / Τελευταία ενημέρωση 15.42

Στο δρόμο βγήκαν αγρότες και στην Κρήτη ενώνοντας την φωνή τους με εκατοντάδες συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό. Αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν στήσει μπλόκα σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο πραγματοποιώντας ολιγόωρες διακοπή στην κυκλοφορία και συμβολικούς αποκλεισμούς στο οδικό δίκτυο, ενώ οι κινητοποιήσεις χαρακτηρίζονται από μεγάλη συμμετοχή.

Συλλαλητήριο και μπλόκο στα Χανιά - Ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας στον ΒΟΑΚ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλο το Νομό Χανίων, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς εκφράζοντας με συνθήματα και πανό την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση..Στη συνέχεια, το σκηνικό της κινητοποίησης από το κέντρο των Χανίων μεταφέρθηκε στον ΒΟΑΚ, στο μπλόκο που έστησαν περίπου στη 13:00 αγροτοκτηνοτρόφοι στην εθνική οδό, στα Μεγάλα Χωράφια

Οι συγκεντρωμενοι, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ξεκίνησαν μηχανοκίνητη πορεία από το κέντρο των Χανίων, προς την εθνική οδό, όπου πραγματοποίησαν ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό στον κόμβο και διακοπή της κυκλοφορίας.

 

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο μπλόκο, πραγματοποιώντας ολιγόλεπτους αποκλεισμούς στο σημείο, συντασσόμενοι με τις αποφάσεις της πανελλαδικής συντονιστικης επιτροπής (Νίκαιας) για παράταση των μπλόκων επ'αόριστον.

Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων στα Μ.Χωράφια

 
 

Μπλόκο στο Ατσιπόπουλο - Συνεχίζεται η κατάληψη του ΟΓΑ στο Ηράκλειο

Έντονη είναι και η κινητοποίηση των αγροτών στο Ρέθυμνο όπου από το πρωί, αγρότες έχουν στήσει μπλόκο στον κόμβο του Ατσιπόπουλου.

Στο Ηράκλειο, οι αγρότες για δεύτερη ημέρα, παραμένουν στο μπλόκο στον κόμβο Πραιτωρίων, στο δήμο Αρχανών - Αστερουσιών,  ενώ συνεχίζουν τον επ’ αόριστον αποκλεισμό των γραφείων του ΟΓΑ, απευθυνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή σε έναν παγκρήτιο ξεσηκωμό στις 4 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται το σχέδιο νόμου στη Βουλή. Οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στο Ηράκλειο, με πορεία διαμαρτυρίας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. 

Μπλόκο στα Πραιτώρια Αστερουσίων στο Ηράκλειο

Και σήμερα το πρωί, οι μικρομεσαίοι αγρότες των Αστερουσίων ανταποκρίθηκαν στο ραντεβού που δόθηκε από τον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων στο Μπλόκο στα Πραιτώρια. 

Όπως αναφέρουν οι αγρότες:
 
"Αυτή τη στιγμή στον κόμβο των Πραιτωρίων υπάρχει ένα κέντρο αγώνα στη περιοχή, ενάντια στα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση και μας ξεκληρίζει από τη γη μας.
 
Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους εργάτες και κτηνοτρόφους να ξεσηκωθούν ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας τσακίζει. Να φωνάξουν στην κυβέρνηση να μη σκεφτεί καν να πάει για ψηφοφορία το νομοσχέδιο.
 
Αύριο στις 10 καλούμε το μπλόκο σε συνέλευση, να αποφασίσει τη συνέχεια των κινητοποιήσεων, και καλούμε τα τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ να έρθουν στις 11 στη συνέντευξη Τύπου για να δει ο κάθεμικρομεσαίος αγρότης του νομού ότι υπάρχουν κάποιοι που ξεσηκώνονται, να ξεσηκωθεί κι αυτός!"