Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28/1/2016 στο Υπουργείο Ναυτιλίας με τον Γ. Γ. κ. Θεοτοκά, τον Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θραψανιώτη, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Καλατζάκη και τον κ. Μιχαλάκη, πρόεδρο των λαϊκών αγορών,  με θέμα τις απεργίες της Π.Ν.Ο.

Ο κ. Καλατζάκης ανέλυσε την υπάρχουσα κατάσταση στη διάθεση των πρωίμων κηπευτικών της Ιεράπετρας, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, τα  τεράστια προβλήματα που  θα δημιουργηθούν από τυχόν επαναλαμβανόμενες απεργίες και ζήτησε την επιβολή «Πλοίου Ασφαλείας».

Ο κ. Θραψανιώτης  συμμεριζόμενος την αγωνία των αγροτών για τον κίνδυνο να χαθούν και άλλες αγορές, οι οποίες θα προστεθούν στη ήδη χαμένη αγορά της Ρωσίας λόγο του εμπάργκο, και οι οποίες θα είναι δύσκολο να αναπληρωθούν τόνισε ότι η ηγεσία της Π.Ν.Ο είναι ανάγκη να κατανοήσει το πρόβλημα και στα πλαίσια της υπεράσπισης του ιερού δικαιώματος της απεργίας, να βρεθεί λύση, ώστε να μη καταστραφούν οι αγρότες της Κρήτης και των υπολοίπων νησιωτικών περιοχών.

Ο Γ. Γ. κ. Θεοτοκάς παρέλαβε φάκελο με τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Καλατζάκη, διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει την αγανάκτηση που αποτυπώθηκε στη σημερινή συζήτηση και στον Υπουργό κ. Δρίτσα και ότι θα συμβάλει στο διάλογο με την Π.Ν.Ο. ώστε να αποφευχθούν επαναλαμβανόμενες  48ωρες απεργίες, οι οποίες θα δημιουργούσαν τεράστιο πρόβλημα στη διάθεση των πρωίμων κηπευτικών της Κρήτης.