Σε μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ σχεδιάζει να προχωρήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

Αναμένεται ειδικότερα να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νόμου.

\”Οι συντελεστές του ΦΠΑ θα επαναξιολογηθούν. Το οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι ισοδύναμο, αλλά θα ανατραπούν οι παραλογισμοί όπου υπάρχουν. Ειδικά για την εστίαση, προσωπικά διαφωνώ με την αύξηση του ΦΠΑ. Αλλού θα μειωθούν οι συντελεστές και αλλού όχι\”, σημείωσε ο Παντελής Οικονόμου.

Δίνοντας το στίγμα για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, επισήμανε πως νομοσχέδιο θα επανορθώσει τις αδικίες του εφαρμοστικού και θα εκλογικεύσει και θα απλοποιήσει τη φορολογία.

\”Η δική μου δουλειά είναι να βρω λεφτά χωρίς να πουλήσουμε τη δημόσια περιουσία\”, τόνισε, μιλώντας στην \”Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία\”, ενώ σημείωσε πως \”με το Μεσοπρόθεσμο θα βγούμε ομαλά από το μνημόνιο χωρίς στάση πληρωμών\”.

Με το Μεσοπρόθεσμο, η αύξηση του ΦΠΑ σε πολλά από τα προϊόντα που αγοράζουν καθημερινά οι καταναλωτές θα έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουν ακριβότερα μια σειρά από αγαθά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το κείμενο του εφαρμοστικού νόμου, γίνεται μετάταξη προϊόντων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, γεγονός που αναμένεται να φέρει ανάλογες αυξήσεις.

Συγκεκριμένα πλέον θα επιβάλλεται ΦΠΑ ύψους 23% (αντί για 13% που ήταν μέχρι σήμερα) σε χυμούς, αναψυκτικά και ανθρακούχα νερά.

Παράλληλα, στο 23% μετατάσσονται τα ντελίβερι, ψητοπωλεία, οινομαγειρεία, αλλά και όλες οι υπηρεσίες εστίασης.

News247

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook