Ραντεβού στη απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Φεβρουαρίου στην πλατεία Ελευθερίας δίνει ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων.

Ο σύλλογος με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους αγρότες για τις επόμενες κινήσεις του:

"Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 4 Φλεβάρη στις 10:00 πμ!
 
ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ, ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων χαιρετίζει τους μικρομεσαίους αγρότες που έδωσαν χτες για έκτη μέρα δυναμικό παρόν στο μπλόκο στα Πραιτώρια.
 
Χαιρετίζουμε κάθε μικρομεσαίο αγρότη που βγαίνει στο δρόμο του αγώνα για επιβίωση. Τους καλούμε να πυκνώσουν τα μπλόκα, να συζητήσουν τα αιτήματα που εκφράζουν τα συμφέροντά τους, ενάντια σε αυτή τη πολιτική που μας ξεκληρίζει, την κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, την ΚΑΠ της ΕΕ.
 
Το μπλόκο των Πραιτωρίων δέχτηκε τις έξι μέρες αυτές τεράστια συμμετοχή από τους μικρομεσαίους αγρότες των γύρω περιοχών, πρωτοφανή αλληλεγγύη από τους κατοίκους των γύρω χωριών, στήριξη από μαζικούς λαϊκούς φορείς.
 
Αυτές τις μέρες συζητησαμε μεταξύ μας τα προβλήματά μας, μπήκαν νέα παιδιά στην οργάνωση του μπλόκου, μοιράσαμε τη δουλειά, χωρίσαμε βάρδιες. Περιφρουρήσαμε το μπλόκο μας και τα αιτήματά μας, τα δώσαμε σε κάθε περαστικό από τον κόμβο.
 
Οι έξι αυτές μέρες ήταν μια πρώτη απάντηση. Συνεχίζουμε τις επόμενες μέρες με διαφορετικές μορφές. Θα περιοδεύσουμε στα γύρω χωριά, θα καλέσουμε σε συσκέψεις, θα έρθουμε σε επαφή με τους μικρομεσαίους αγρότες στα γύρω χωριά και σε αλλά μπλόκα, να συζητήσουμε το διεκδικητικό μας πλαίσιο, θα τους μεταφέρουμε την εμπειρία του αγώνα του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων και του μπλόκου στα Πραιτώρια, θα τους μιλήσουμε για την ανωτερότητα της οργανωμένης πάλης, της ανάγκης της συμμετοχής τους.
 
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην απεργιακή συγκέντρωση στις 4 Φλεβάρη στην πλατεία Ελευθερίας στις 10 πμ, με άλλους αγρότες, πλάι στους εργάτες και τους επαγγελματίες. Από εκεί συνεχίζουμε τον αγώνα σε συντονισμό με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα της περιοχής, με την Ενωτικής Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, στο πλαίσιο πάλης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.
 
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο μπλόκο! Ο δρόμος του αγώνα είναι μακρύς!
 
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!"