Η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  επίσης ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου,  κ.κ. Ευγένιος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ρεθύμνης, και το προσωπικό των Διευθύνσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος ευχήθηκε υγεία και καλή δύναμη σε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης για την πρόσκληση στην κοπή της πίτας, κατά την οποία τέλεσε και Αγιασμό.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, ευχήθηκε με τη σειρά της καλή χρονιά με υγεία σε όλο το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και την αποτελεσματικότητα, παρά τη μείωση του στελεχιακού δυναμικού, κάνοντας αναφορά σε Υπηρεσίες, όπου συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εκτελούν διπλά και τριπλά καθήκοντα λόγω έλλειψης προσωπικού, τονίζοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια Κρήτης έχει ένα πολύ στοχευμένο προγραμματισμό έργων για το 2016.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ευχήθηκε και εκείνος καλή χρονιά στο προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης επισημαίνοντας τη συμβολή των Υπηρεσιών για τον προγραμματισμό και την εκτέλεση μεγάλων αναπτυξιακών έργων. Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε παράλληλα ότι η Περιφέρεια Κρήτης έκλεισε το 2015 με μηδενικές οφειλές στους αναδόχους των έργων, με πανελλήνια πρωτιά στα προγράμματα της γυναικείας επιχειρηματικότητας και στην απορροφητικότητα των κονδυλίων, ενώ σε ό,τι αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης δήλωσε ότι το πρώτο μεγάλο έργο που θα ξεκινήσει εντός του 2016 θα είναι ο Αγιοβασιλιώτικος Δρόμος.