Συνεχής ενημέρωση 

Απόβαση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων και στη συνέχεια στους κεντρικούς δρόμους της πόλης έκαναν περίπου 40 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν μηχανοκίνητα πορεία με τα τρακτέρ στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου κατευθυνόμενοι στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Χανίων.

 
 
 
 
 
Στα σκαλοπάτια της αντιπεριφέρειας οι κτηνοτρόφοι έριξαν γάλα συμβολικά ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
 
 

Νωρίτερα εκατοντάδες εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αγροτοκτηνοτρόφοι και φορείς είχαν κατακλύσει την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων σε μια δυναμική κινητοποίηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Αγροτικά οχήματα και τρακτέρ είχαν κλείσει την είσοδο και έξοδο των οχημάτων στις οδούς Τζανακάκη, Ελευθερίου Βενιζέλου, Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Σοφοκλή Βενίζελου και Πλαστήρα.

 

 

 

 

Κάποιοι από τους διαδηλωτές έκαψαν στο κέντρο της πλατείας τη σημαία της Ε.Ε.

Στη συγκέντρωση της δημοτικής αγοράς βρισκόταν και ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός καθώς και ιερείς!

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία πεζή και μηχανοκίνητη προς την αντιπεριφέρεια Χανίων.

Νωρίτερα τα τρακτέρ είχαν ξεκινήσει από τον Κλαδισό με κατεύθυνση το κέντρο των Χανίων.

Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα επιστρέψουν στο μπλόκο του Κλαδισού όπου θα παραμείνουν επ' αόριστον.

Το ΠΑΜΕ έκανε την κηδεία του ασφαλιστικού

Την... κηδεία του ασφαλιστικού έκαναν εργαζόμενοι και σωματεία που εντάσσονται στον χώρο του ΠΑΜΕ.

Στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιείται στην πλατεία 1866, οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κράτησαν στα χέρια ένα φέρετρο που περιείχε... το ασφαλιστικό και αυτοί που το κρατούσαν ήταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο ΣΕΒ, η Ε.Ε. και η Τρόικα!

Στην πλατεία συγκεντρώθηκαν πάνω από 300 άτομα τα οποία στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία πεζή αλλά και μηχανοκίνητη στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Νίκος βουρλακης σε δηλώσεις του χαιρέτησε την μεγάλη συμμετοχή των εμπόρων στην απεργία που έφτασε στο 95%

 

 

 

Πολύωρος αποκλεισμός στον ΒΟΑΚ

Να σημειωθεί ότι αγροτοκτηνοτρόφοι αλλά και σωματεία θα προχωρήσουν σήμερα σε αποκλεισμό του ΒΟΑΚ περίπου κατά τη 13.00 το μεσημέρι και για περίπου 5 ώρες, στο σημείο των Μεγάλων Χωραφιών. Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται με παρακαμψη από τον δρόμο της Μαλάξας.  

Αύριο και μεχρι την Κυριακή οι αποκλεισμοί θα ειναι ημίωροι στις 12.00 και στις 17.00. Την Κυριακή σε σύσκεψη του πανελλαδικού συντονιστικού στη Νίκαια, θα ληφθούν νέες αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων