Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει στην αίθουσα του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων «Το Όνειρο Ενός Γελοίου» του Ντοστογιέφσκι σε μετάφραση-διασκευή-σκηνοθεσία Γλύκας Στόιου, πρωτότυπη μουσική Νικόλας Πιπεράς, με τους Αγγελική Καρακαξίδου, Νικόλα Πιπερά, Γλύκα Στόιου. Φωτισμοί Μιχάλης Σκουλάς - Γιάννης Σαφαρίκας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΩΡΑ 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ  6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΩΡΑ 21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ  7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΩΡΑ 19:30

«Είμαι ένας άνθρωπος γελοίος. Το ξέρω ότι είμαι γελοίος. Τώρα με λένε και τρελό». 

Κάπως έτσι ξεκινάει «Το Όνειρο Ενός Γελοίου», ένα από τα ωραιότερα διηγήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που αποτυπώνει μέσα από μια σύνθεση και σύγκρουση αντιθέσεων το όραμα του Ντοστογιέφσκι για μια κοινωνία απαλλαγμένη από το κακό. Ο Γελοίος (αντι) ήρωας του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα μάς μεταφέρει στο φανταστικό κόσμο του ονείρου για να μας αποκαλύψει τη μεγάλη, την πανανθρώπινη, τη μοναδική αλήθεια της ζωής: την αγάπη. Το όνειρο γρήγορα μετατρέπεται σε εφιάλτη, η κοινωνία διαφθείρεται, τα ανθρώπινα πάθη έρχονται στο προσκήνιο και η πάλη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι αποκαλύπτει τη φιλοσοφία του Ντοστογιέφσκι για την εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας από τις απαρχές του κόσμου ως τις μέρες μας.

Με ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα και με όλα τα εκφραστικά τους μέσα, οι ηθοποιοί παρουσιάζουν δραματοποιημένο το λογοτεχνικό αυτό αριστούργημα, το οποίο εξακολουθεί να συγκινεί με την αλήθεια, το χιούμορ και τη γλαφυρότητα του, αν και δημοσιευμένο το 1877.  

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 12 € και 8 € (μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι ΟΑΕΔ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνω των 65 ετών, AMEA 67%.
ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:
Γραφεία Θεάτρου (Νικ. Φωκά 5) (τηλ. 2821044256-όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες)

Στη συνέχεια η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Ρέθυμνο την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Σπίτι Πολιτισμού» (ώρα 21:00), στα Ανώγεια την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου (ώρα 19:30) στο Δημοτικό Σχολείο και στο Ηράκλειο την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου (ώρα 21:00) και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου (ώρα 19:30), στο Πολιτιστικό Κέντρο.