Για ακόμη μια χρονιά το ξενοδοχείο Cactus Royal Spa & Resort 5*, του κ. Νίκου Χαλκιαδάκη στη Σταλίδα της Κρήτης βραβεύθηκε με το διεθνές οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) για το έτος 2016.

Το Green Key είναι ένα διεθνές πρόγραμμα ποιότητας, το οποίο αποτελεί ερέθισμα για μετατροπή της κάθε μονάδας που δραστηριοποιείται στην βιομηχανία του τουρισμού, σε ¨πράσινη¨ μονάδα.

Τα κριτήρια που τίθενται, για την κατάκτηση του βραβείου Green Key, καλύπτουν τομείς που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας και νερού, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων καθαριότητας και απορρυπαντικών, την ποιότητα της τροφής και των ποτών, την μετατροπή των ελευθέρων χώρων σε χώρους πρασίνου και επιπλέον την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Η βράβευση με το Green Key, αποτελεί μία ακόμη βράβευση για το Cactus Royal Spa & Resort, η οποία καταδεικνύει την υπευθυνότητα, την ευαισθητοποίηση και την έμπρακτη δραστηριοποίηση του ξενοδοχείου απέναντι σε θέματα που αφορούν τόσο το περιβάλλον όσο και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.