Η Βουλευτής Χανίων κα Ευαγγελία Κουρουπάκη επισκέφτηκε την Δευτέρα 11/7/2011 την Χρυσοσκαλίτισσα και συγκεκριμένα τον χώρο της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων, η οποία πρόσφατα υπέστη καθίζηση και απώλεια όλου του αποθηκευμένου νερού.

Παράλληλα η κα Κουρουπάκη επισκέφτηκε και την δεύτερη λιμνοδεξαμενή της περιοχής της Χρυσοσκαλίτισσας, η οποία επίσης λόγω καθίζησης ουδέποτε λειτούργησε από τη κατασκευή της την δεκαετία του ‘ 90 έως και σήμερα. Η επίσκεψη έγινε παρουσία του δημάρχου Κισάμου κ.Μυλωνάκη και των αντιδημάρχων κ.κ. Μουντάκη και Κουμάκη.

Όπως ενημερώθηκε η Βουλευτής από τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Βουλγαράκη και από τον Δήμαρχο Κισάμου, αμέσως μετά την καθίζηση της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων πραγματοποιήθηκαν επιτόπιες αυτοψίες όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων (Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης ΥΕΒ ΟΑΔΥΚ Πολυτεχνείου Κρήτης κ.α.). Στην συνέχεια στις 06/07/2011 ακολούθησε σχετική σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων όπου αποφασίστηκε βραχυπρόθεσμα η υλοποίηση τεσσάρων συγκεκριμένων και άμεσων λύσεων για την κάλυψη των εφετινών αναγκών και μεσοπρόθεσμα η εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης της λιμνοδεξαμενής από τον ΟΑΔΥΚ.

Επίσης τονίστηκε από πλευράς δήμου ότι το υδατικό ισοζύγιο της περιοχής έχει υποστεί δραματική μείωση και καθίσταται πλέον επιτακτική η αποκατάσταση και η λειτουργία της λιμνοδεξαμενής της Χρυσοσκαλίτισσας.

Η κ.Κουρουπάκη εξέφρασε την ικανοποίηση της για το σχεδιασμό και την πορεία των ενεργειών επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν από την παύση της λειτουργίας της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων, ζήτησε συνεχή ενημέρωση και τέθηκε στην διάθεση Περιφέρειας και Δήμου για κάθε ενέργεια που θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει η ίδια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook