Πάνω από 60 είναι τα κενά στα σχοελία πρωτοβάθμιας του νομού Ηρακλείου. Κενά δασκάλων υπάρχουν τόσο στην πρωινή ζώνη όσο και στα ολοήμερα σχολεία, ενώ παρόμοιο το σκηνικό και στα νηπιαγωγεία με αποκορύφωμα αυτό της Εμπάρου το οποίοα αν και μπήκαμε στο Φεβρουάριο παραμένει κλειστό.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ "Δ. Θεοτοκόπουλος" απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τα κενά.

Στην επιστολή αναλυτικά αναφέρεται:

"Παρά το γεγονός πως έχουμε ήδη διανύσει ένα μεγάλο μέρος της σχολικής χρονιάς στο νομό Ηρακλείου υπάρχουν ακόμη κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, που είναι απολύτως αναγκαία για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, με βάση τα στοιχεία των αιρετών μας (Θεόφιλου Λαμπρογιαννάκη- Γιάννη Μιχελάκη), υπάρχουν κενά στην πρωινή ζώνη στα δημοτικά σχολεία, κλειστά ολοήμερα τμήματα και σε αρκετά νηπιαγωγεία τα ολοήμερα τμήματα δε λειτουργούν.

Ενδεικτικά:

Κενά δασκάλων στην πρωινή ζώνη: 17            (1ο Δημ. Σχολείο Γαζίου, Δημ. Σχολείο Πετροκεφαλίου, Δημ. Σχολείο Γαζίου, Δημ. Σχολείο Γαλιάς, 2ο Δημ. Σχολείο Γαζίου,2ο Δημ. Σχολείο Μαλίων, Δημ. Σχολείο Μυρτιάς,48ο Δημ. Σχολείο,21ο Δημ. Σχολείο,50ο Δημ. Σχολείο ,25ο-27ο Δημ. Σχολείο κ.ά.)

Ολοήμερα δημοτικά: 12

Νηπιαγωγείο Εμπάρου: Κλειστό

Ολοήμερα Νηπιαγωγεία: 27

Κενά σε Γαλλικά/Γερμανικά

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» απαιτεί από τους αρμόδιους φορείς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πραγματοποιηθεί άμεσα φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν οι σημαντικές ανάγκες που υπάρχουν στο νομό μας.

Τέλος, γι’ άλλη μια φορά επισημαίνουμε πως η μοναδική λύση στο πρόβλημα των κενών είναι να πραγματοποιηθούν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί προκειμένου το Δημόσιο Σχολείο να «ανασάνει» και να επικρατήσει το αυτονόητο, δηλαδή με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι Εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στα σχολεία."